Ford Mondeo 2.0 TDdi 115pk First Edition (2001)
Uitvoering | Mondeo 2.0 TDdi 115pk First Edition |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De wagen verrast me elke keer weer met een dynamisch rijgedrag, prettige versnellingsbak en een beer van een motor. De auto is heel erg compleet en ten opzichte van de concurenten Volkswagen Passat en Renault Laguna erg prettig geprijsd. De algehele indruk kwalitatief is wat minder. Hier en daar slaat de nieuwe Mondeo de plank finaal mis qua betrouwbaarheid. Het kan zijn omdat dit de allereerste serie is van de nieuwe Mondeo, maar het is jammer dat Ford enkele steken heeft laten vallen in mijn ogen.
Overall blijf ik enthousiast aan mijn Ford Mondeo en blijft het een plezier om in de auto te mogen rijden. Volgende keer wat meer aandacht voor opties met betrekking tot het audio gedeelte van de auto, maar de standaard set voldoet prima. Kwalitatief gezien krijgt de auto een 5, maar de service van Van Berkel in Vught een dikke 9.
1. Trillingen en spelingen in het stuur en in de aandrijfassen (volledige stuurhuis vervangen, gehele remsysteem vervangen, meerdere malen reparaties uitgevoerd)
2. Motor management storingen (oa motor viel uit in de Drechttunnel midden in de spits....niet erg fijn)
3. stoelframe van bestuurder totaal afgescheurd, geheel vervangen
4. vloermatten bij Ford blijft een probleem door een knullig bevestigings probleem.
De auto heeft in totaal bijna 2 maanden in de garage gestaan om alle problemen goed op te lossen. Nu alle problemen lijken te zijn opgelost, is het een prima wagen. Alle reparaties zijn uitgevoerd onder garantie.