Ford Mondeo 2.0 TDCi 130pk Navigator (2002)
Uitvoering | Mondeo 2.0 TDCi 130pk Navigator |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik heb deze Mondeo van het meest luxe type (Ghia-Navigator) in
2003 aangeschaft als directie-wagen van de plaatselijke Ford-dealer.
Vooral de uitvoering (o.a. lederen bekleding, park-assist, cruise-control, airco, schuif-/kanteldak, 18 inch lichtmetaal etc.) sprak zeer tot onze verbeelding en na een proefrit waren we overtuigd.
Inmiddels hebben we de auto ruim 7 jaar in bezit en wordt hij gebruikt voor dagelijks 120 km woon/werkverkeer plus vakanties.
Gedurende deze periode heb ik, buiten het normale onderhoud, de volgende extra uitgaven gehad:
- in december 2007 moest bij km.stand 150.216 een nieuwe pompverstuiver worden gemonteerd, kosten ruim 600 euro.
- in januari 2008 werd bij km.stand 151.510 een defect aan de centrale vergrendeling verholpen.
- in juli 2008 heb ik bij km. stand 164.236 de lichtmetalen wielen, die inmiddels door corrosie lelijk waren geworden, laten stralen en spuiten.
- in oktober 2009 brak de knaldemper tijdens het rijden af en dat had tot gevolg dat de achterbumper gedeeltelijk losliet.
- tenslotte zorgde in maart 2010 een krakend geluid linksachter
ervoor dat bij km. stand ervoor dat bij km.stand 207.106 een
stabilisatorstang moest worden vervangen.
Gezien het aantal verreden kilometers m.i. geen abnormale zaken.
Verder bevalt de Mondeo nog altijd prima: zeer comfortabel en ruim,pittig en zuinig (1:18).
Ik hoop nog een tijdje van de auto te kunnen genieten.