Ford Mondeo 2.0 TDCi 115pk Titanium (2008)

Ford Mondeo
Ford Mondeo persintroductieFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord MondeoFord Mondeo persintroductieFord Mondeo

UitvoeringMondeo 2.0 TDCi 115pk Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Vanaf 1 augustus gestart bij een andere werkgever en kreeg als voorloopauto een mooie zwarte Mondeo WGN 1.8 TDCI Titanium.
Omdat wij drie kleine kinderen hebben die alle drie in een kinderstoeltje op de achterbank moeten zitten was de beenruimte en breedte van de achterbank bij mijn keuze welke auto te bestellen doorslaggevend.

Tot mijn verrassing paste dit moeiteloos in de Mondeo Wagen waardoor ik overtuigd was van het feit dat dit de beste keus zou zijn.
Wel heb ik nog gekeken bij qua prijs redelijk vergelijkbare alternatieven als een
VW Passat Variant 1.9 TDI Comfortline, Skoda Octavia Station 1.9 TDI Attrac. Bus. DSG, Toyota Avensis WGN 2.0 D4D.
De Passat viel al snel af omdat deze, wanneer aangekleed met navi en parkpilot, erg duur werd. Daarnaast had ik m\'n twijfels bij de motor i.c.m. een 5-bak en het gewicht van de auto.
De Toyota viel af vanwege het (naar mijn mening) truttige model, wel vreselijke fijne motor en zeer stil.
Bij de Skoda had ik een vreemd gevoel, mooie auto, zeker in Attractive Business en zéér compleet incl Navi enz. enz.
Met deze auto wel een proefrit gemaakt bij PON en kan i.c.m. de geweldige DSG-transmissie niet anders zeggen dan dat dit een geweldige auto is voor een relatief vriendelijke prijs.
Combinatie motor/bak zijn voor elkaar gemaakt, echter vanwege de beperkte breedte op de achterbank toch voor de Ford gekozen.

De dealer had een Moondust-grijze 5 drs. 2.0 TDCI 115pk met business pack op voorraad staan wat me een maand of 4 wachttijd bespaarde.
Inmiddels is de auto ruim een week geleden afgeleverd en kan niet anders zeggen, top!!!
Waar ik mijn voorloopauto (1.8 TDCI) nog behoorlijk lawaaig vond is deze heerlijk stil.
Ook vind ik de 5 drs. wat sportiever ogen.
Het is een zeer complete auto met o.a. voorruitverwarming, lichtmetaal, dual zone climatronic enz.
Het business pack bevat een 7\" dvd-navigie met kleurenscherm en geíntegreerde autotelefoon/bluetooth, stembediening en parkpilot voor en achter.
Vooral dit laatste is echt geen overbodige luxe gezien het beperkte overzicht van de toch forse auto.
De ruimte is zeer royaal, zowel voor- als achterin en kofferruimte, gigantisch!

De 115pk 2.0 TDCI motor is voldoende om de auto vlot door het verkeer te bewegen en het koppel is hoger dan de 1.8 TDCI waardoor de motor heerlijk soepel en stil is, vele malen stiller dan de 1.8.
De wegligging is voor een auto van dit formaat heerlijk, natuurlijk niet de scherpte van een GTI o.i.d. maar dit is dan ook niet echt een auto die voor dit soort praktijken gebouwd.
Redelijk communicatief in het stuur en oneffenheden in het wegdek worden redelijk gefilterd.
Kortom heerlijke auto waar ik de komende 3 jaar mee ga sturen.

Wanneer de teller de 10.000 km is gepasseerd zal ik een update plaatsen

Uiteraard geen, slecht 1241 km gereden