Ford Galaxy 2.3 16V Collection (2003)

Ford Galaxy

UitvoeringGalaxy 2.3 16V Collection
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2008

Ik heb sinds een maand deze Ford Galaxy automaat en heb deze uitgezocht naar aanleiding van vermogen,koppel en aanhangergewicht daar mijn vorige auto maar 1200 kg mocht trekken en wij een caravan bezitten home-car max.beladen 1300 kg.
Wij vinden dit een hele fijne auto(weliswaar iets hoger gebruik en iets hogere wegenbelasting)maar erg functioneel daar mijn vrouw invalide is en wij een scootmobiel meenemen.
Echter ons eerste uitstapje met de caravan is geen succes,vlak voor onze bestemming zuid Limburg na het verlaten van de snelweg gaat met optrekken opeens de motor gieren en kan zijn 2 niet vinden dus in select shift gereden dan lukte het wel,dit is meerdere keren gebeurd.
Het lijkt wel of de automaat oververhit is en er kleppen blijven hangen,maar bij aankoop is mij verzekerd (ook nog door een andere Ford dealer)dat geen extra koeler nodig is zoals bij mijn Honda.
Terugweg naar Beverwijk alles goed gegaan met select-shiftstand en op snelweg weer in d4 geen problemen gehad maar na wegbrengen caravan (dus zonder)giert nu opeens de derde versnelling door,echter niet altijd.
Auto zit in de Bovag garantie maar herkent iemand dit dan zijn tips zeer welkom.

Zie verslag

5,5