Ford Fusion 1.4 16V Champion (2006)
Uitvoering | Fusion 1.4 16V Champion |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Een grote overgang van Mondeo naar Fusion, maar tot heden geen spijt.
Fijne wendbare auto met een heerlijke hoge zit.
Voor het gewone stadsverkeer voldoet de 1.4 aan de verwachtingen.
Helaas is de auto nogal dorstig en ligt het gemiddelde gebruik rond de 1:11.
Onlangs een rit gemaakt naar Berlijn en dan merk je dat de 1.4 op de Duitse autobahn wat tekort komt.
Na zo’n rit merk je dat de stoelen niet het gewenste comfort bieden die je normaliter gewend bent van een Ford.
Na ongeveer 1000 km. begon de auto naar links te trekken en een bezoek aan de dealer leverde een versleten? remschijf op. Deze is vervangen en nu 11.000 km. later zijn er geen problemen meer met de remmen.
Alleen in bochten maakt de auto een schurend geluid wat voelbaar is aan het stuur. De dealer kan niets vinden na uitgebreid sturen en rijden. Men onderkent het schurende geluid maar kan niets uitrichten.
Tevens hebben wij aan de achterdeurstijlen roest ontdekt en daarmee zijn we terug gegaan naar de dealer.
Tot op heden is er nog geen oplossing voor dit roestprobleem.
Dealer wil de roest aantippen en daar gaan wij niet mee accoord.
Wordt vervolgd...
Diverse kleine dingen in het interieur zijn kapot gegaan, zoals de hendel van de van binnenuit verstelbare spiegel. Op de achterbank zit de geleider van de veiligheidsriem, die is regelmatig uit zijn klem.
Deze kleine dingen zijn tot volle tevredenheid vervangen of gemaakt door de dealer.