| Uitvoering | Fusion 1.6 16V Futura |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 95.937 km |
| KM-stand laatst | 96.400 km |
De aankoop zelf
Nadat er een batterijauto in huis kwam, was de 30 jaar oude Colt opeens wel heel erg karig als back-up. Bovendien was ook de realisatie ontstaan dat de charme van het niet hebben van ABS, Airbags en degelijke kreukelzones, niet de veiligheid van mijn gezin ten goede kwam.
Tijd dus voor iets moderners, maar dan wel uit de tijd voordat de auto's verziekt werden door een overdosis electronica. Tijdje zitten meekijken op marktplaats. Zat aan een Clio of een Colt of aan een Auris te denken.
Deze op een gegeven moment in de zoekresultaten voorbij zien komen. Wat daaraan beviel was dat deze ongeveer dezelfde kleur blauw had als de Colt. Met als mooie bijkomstigheid dat dat deze auto ook nog eens heel goed staat in combinatie met de zwarte accenten.
Wel is het natuurlijk een Oma duck auto. Het garagebedrijf waar deze te koop stond ken ik zeer goed. In het verleden ook gemerkt dat het een eerlijk bedrijf is.
Daar was de prijs ook naar. Naar verhouding 50% duurder als vergelijkbare auto's. Maar wel met onderhoud (oa distributieriem) en garantie.
Na twee maanden wachten toch maar echt langs gegaan en een proefrit gemaakt. De auto reed boven verwachting goed. Mooi interieur en leuke extra's (oa airco, automatisch inklapbare spiegels) en de vrouw des huizes werd er ook blij van. Dat was het allerbelangrijkste natuurlijk.
Dus toch maar gekocht. En een week later opgehaald. Wat er daarna gebeurde lees je in het volgende hoofdstuk.
Dat is pech: automaat schakelt brak
Er word niet veel mee gereden eigenlijk. Want tweede auto.
Maar de vrouw des huizes meldde dat ze een motorstoringslampje kreeg zodra ze er een kilometer of 5 mee op pad was.
Dat was al een paar keer gebeurd en dat helpt het vertrouwen natuurlijk niet. Als ik zelf ging rijden gebeurde het echter niet.
Al een keer gebeld met het garagebedrijf, maar de medewerker was wat afwachtend en vroeg om het even aan te zien.
Vervolgens is het mij ook gelukt deze foutmelding te krijgen. Maar ook daarbij gemerkt dat de motor enorm veel toeren maakte en niet naar de vierde versnelling (het is een automaat) leek te willen gaan.
De andere medewerker vroeg langs te komen om het probleem te onderzoeken. Hoorde bij de garantie uiteraard. Keurig een vervangwagen meegekregen. Die Fusion met 1.4 handgeschakeld reed ook verrassend lekker overigens!
Bleek uiteindelijk dat de snelheidssensor van de automaat defect was. De automaat deed dus maar wat.
Na reparatie mee gereden en dat ging gewoon weer als we het ons herinnerde. Inmiddels duizend kilometer verder en iedereen hier in huis (en de kinderen) zijn er helemaal blij mee.
Hopelijk nu dan verder een probleemloze auto. Uiteraard gaan we haar volgens het boekje laten onderhouden. Zoals bij elke auto bij ons thuis.