Ford Focus Wagon 2.0 TDCi Titanium (2008)
| Uitvoering | Focus Wagon 2.0 TDCi Titanium |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2008 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 12 km |
Deze zomer mocht ik een nieuwe leaseauto uitzoeken. Naar enig vergelijkwerk tussen de diverse merken en types ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij Ford.
Na een proefrit gemaakt te hebben in de 1.6 TDCi 105 pk versie toch maar gekozen voor de 2.0 TDCi. Met name op de B-wegen is het hebben van wat meer vermogen erg prettig. Doordat het de 2.0 is geworden bleef er wat minder ruimte voor andere opties. Uiteidelijk is de auto als volgt besteld: business pack (5\" navigatie, voice control, bluetooth), family pack (privacy glass, zonneschermen achter, extra sleutel met afstandbediening), kleur Blazer (gewoon blauw dus).
Allereerst wil ik kwijt dat de kleur mij 100% mee valt. De Megane die ik hiervoor reed had een kleur blauw die op paars leek. Dat is nu gelukkig niet het geval. En met name met het privacy glass is het een hele mooie auto geworden (foto\'s volgen bij mooi weer).
Verder zit er alles op en aan wat je kunt wensen.
Ik zal, als ik er wat meer kilometers mee gereden heb, terug komen op het rijgedrag.
Hiervoor is het nu nog wat vroeg.
Wat ik al wel vast kwijt wil is dat bij het navigatiesysteem geen CD meer wordt geleverd en dus alleen een SD kaart. Deze is wel 2Gb groot, dus kunnen er toch nog voor zo\'n 1,4Gb aan MP3\'s op.
UPDATE 24 november 2008:
Nu 884km gereden, en wat voor kilometers!!! Lekker snel, stil, comfortabel.
Navigatie werkt goed, Belgische stem is wennen maar gaat prima. MP3 is geweldig.
Voorruitverwarming is met een bevroren voorruit erg prettig, maar het glinstert als er koplampen van tegemoet komend verkeer tegenaanschijnen. Dus een minpuntje vindt ik.
Verder goede stoelen, bediening duidelijk en simpel.
Uiteraard nog geen problemen gehad.