Ford Focus Wagon 1.8 TDDi 90pk Cool Edition (2004)

Uitvoering | Focus Wagon 1.8 TDDi 90pk Cool Edition |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
wat een bak zeg!
Deze auto gekocht voor een prikkie anderhalf jaar geleden voor 5950.
Bij aanschaf distributie riem vervangen en remmen voor. Eerste apk ging vlekkeloos. op eigen verzoek nieuwe voorbanden onder laten zetten want het was een grensgeval. grote beurt en nwe banden samen op 450 euro. dus dat was een goedkoop jaar. half jaar terug em laten tunen naar 120 pk en 295 nm. Zuinigheid is echt te merken en met de caravan erachter merk je die 50 extra nm wel. We hopen nog veel plezier te mogen beleven met deze auto.
nog steeds tevreden
nou ff mijn review updaten. tot zover geen gekke kosten behalve dan 4 nieuwe gloeipluggen. Met onze strenge winters van tegenwoordig was dat wel nodig. De ford deed er lang over om aan te slaan zelfs een paar keer gloeien mocht niet baten. 4 nieuwe pluggen en het plaatsen van de pluggen koste me 90 euro..... dat viel mij reuze mee. Ik wilde het eerst zelf doen maar toen ik op verschillende fora's las dat ze ook weleens af willen knappen dacht ik van laat maar. De Ford heeft zeker meer dorst in de winter maar 7 l op 100km gem vind ik nog steeds redelijk. Volgende week moet hij gekeurd worden dus het zal mij benieuwen of ie er door komt.
still going strong
Nou het begint wel een beetje saai te worden misschien maar de ford bevalt nog steeds. 1 keer stil gestaan met een ontwrichte ruitenwisserarm waarbij de anwb moest komen helpen en het regende dus ja dan moet je de gele auto maar laten komen.... Wat mij nog steeds kan verrassen is de mooie wegligging...
De aantal kilometers per jaar valt wat tegen en we zouden ook gemakkelijk een auto op benzine kunnen kopen maar die diesel doe ik echt niet weg hoor... wat een heerlijk geluid is het toch als je em morgens start. De kosten vallen dus ook erg mee... afgelopen jaar de startmotor en gloeipluggen preventief laten vervangen en de 2 nieuwe winterbanden.
Dus we gaan maar gewoon verder met de focus!
apk
Hij is net weer gekeurd. Was 280 euries kwijt voor het omwisselen van zomer naar winterbanden moeren vervangen want ze kwamen bijna niet los, accu was gaar dus die ook maar direct, voorlamp en nu nog zelf de ruitenwissers. Al met al een leuk bedrag maar hij heeft ons ook verder niks gekost afgelopen jaar en wegdoen is gewoon geen optie... De nieuwe accu was idd geen overbodige luxe want hij start direct zonder een paar x rond te slaan. Verbruik op gemiddeld 5,8 kunnen houden. Al met al nog typed hier nog steeds een tevreden Ford rijder.
oh jee ! ik heb je zomaar verkocht
Nou ja ik heb mijn Ford focus tddi ingeruild voor een VW Touran 2.0tdi. Deze vandaag gezien en ik was verkocht. Dus na 2 fordjes weer een VW. Ik heb goede ervaringen met de 2 vento tdi's die ik gehad heb dus ik hoop weer een oerdegelijk tdi gevonden te hebben maar toch doet het een beetje pijn de ford weg te doen vooral omdat hij ons qua onderhoud erg bevalt. De auto loopt altijd en hij rijd mooi strak alleen de stoelen zijn voor mij (1.96) niet echt geweldig. Na een rit van 2 uur dan voel ik mijn rug al. Dus de volgende auto moest dan ook een hoogzit zijn met cruise control,airco,trekhaak(caravan van 1200kg)liefst ook nog een beetje zuinig. Nou dan vallen er al veel mpv's af en zijn we uiteindelijk gegaan voor de touran. De Ford zal een nieuw baasje vinden die zich ook gaat verbazen over de fantastische wegligging, ruimte en de degelijkheid teller staat nu op 235000 dus hij is nog lang niet af we hebben hem 4,5 jaar gehad en ik kan nog steeds deze auto van harte aanbevelen.
kosten
winterbanden wisselen 40 euro