Ford Focus Wagon 1.6 16V Cool Edition (2002)

Ford Focus Wagon 1.6 16V Cool Edition (2002)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 16V Cool Edition
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2013

Aankoop

Sinds maandag 21 oktober 2013 rijd ik in deze Focus.

Ik kon deze auto gunstig overnemen en mijn oude ZX was zo langzamerhand aan vervanging toe, dus het kwam mooi op tijd.

Ik kan nog weinig over de auto melden omdat ik hem net heb, maar start deze review graag alvast op zodat ik hem bij kan houden.

Mijn eerste ervaringen:

Ik ben helemaal verliefd! De auto rijdt veel beter dan mijn Citroën. Stiller, sneller en comfortabeler! De ZX haalde met moeite 160 km/h en als ik dat reed was hij niet comfortabel meer, met de Focus reed ik het deze week (op de autosnelweg) zonder dat ik het door had!

Ik heb met veel plezier in de Citroën gereden en wilde in eerste instantie weer een Citroën maar ben blij dat het deze geworden is. Wat een bak! Ik heb dan ook veel positieve reacties ontvangen op mijn nieuwe aanwinst.

Zijn er ook minpunten? Ja, maar dat zijn kleine puntjes.

- Bandengejoel. Schijnt een Focuskwaaltje te zijn en is wel op te lossen met nieuwe banden. Die moeten er toch binnenkort onder.

- Auto moet even uitgelijnd worden. Maar dat is een kleinigheidje.

- Ik moet uit gaan kijken voor fanmail uit Leeuwarden!

Later meer info over hoe de auto mij bevalt op de lange termijn.

Tussentijdse update

Inmiddels heb ik de auto uit laten lijnen en vier nieuwe banden eronder laten zetten. Het kostte me wel € 293,- maar hiermee is het bandengejoel afgelopen en rijdt de auto nu echt heel stil.

Over het brandstofverbruik ben ik nog niet echt tevreden. Volgens bepaalde bronnen zou de auto 1:14 kunnen verbruiken, maar ik kom niet verder dan 1:12. Hopen dat ik met zuinig rijden toch nog ooit de 1:14 kan aantikken!

Verder valt me op dat (vooral met regenachtig weer) de ruiten vrij snel beslaan. Gelukkig zit er een goede blower in, waardoor de ruiten snel droog zijn!

5000 kilometer verder

4 maanden en ca. 5000 kilometer verder.

Jammer genoeg heb ik in december (terwijl ik dus net nieuwe banden onder de auto had) met 50 km/h een vervelende stoeprand geraakt. Ik baalde er behoorlijk van uiteraard, maar het was mijn eigen domme schuld natuurlijk, ik zat niet op te letten. Met een nieuwe band en uitlijnen was het weer klaar, schade 103 euro. Viel reuze mee, had veel erger kunnen zijn!

Sinds dinsdag begint er af en toe een lampje te branden dat er een motorstoring is. Niet iedere rit, nooit de hele rit. De motor loopt ook verder normaal, dus het zal wel iets kleins zijn. Ik hou jullie hierover op de hoogte!

Update - bijna 150.000 km.

Weer 8000 kilometer verder en ik tik bijna (over ca. 6 weken) de 150.000 kilometer aan.
Nog steeds ben ik tevreden. Ik heb nu één keer, na 10.000 kilometer, een litertje olie bij moeten vullen! Dit vond ik behoorlijk netjes, met de Citroën moest ik hem iedere 2000 kilometer bijvullen. Ook het brandstofverbruik, waar ik eerder over vermelde, wordt beter, door zoveel mogelijk het nieuwe rijden toe te passen (binnen de kom in 5, rotondes in 3, als ik kan fietsen, gaan fietsen) zit ik nu tegen de 1:14! Dat is ook net iets betaalbaarder!

Is er dan verder niets aan te merken? Vooruit, één dingetje! Het motormanagementlampje brandt af en toe. Toen hij dat begon te doen heb ik de computer uit laten lezen en kwamen er geen foutcodes uit. Verder brandde hij ook niet constant ofzo. Af en toe flipt hij even aan. Na gegoogled te hebben kwam ik er achter dat het waarschijnlijk de printplaat van het instrumentenpaneel is, die niet goed meer is! Dus niets ernstigs en zolang de belangrijke tellers etc. het nog doen, blijf ik er mooi mee doorrijden! Houdt me toch weer ca. 200 euro in de zak!

Verder mag de auto in oktober weer voor de APK, maar aangezien het al twee maanden vantevoren mag en kan, ga ik maar even kijken of ik het eind augustus kan regelen, dan heb ik als er niets aan mankeert -en ik verwacht het niet- mooi 14 maanden APK! Maar hoe dat gegaan is, leest u in mijn volgende update!

3,8

PRIVATE LEASE Ford Focus

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens