Ford Focus Wagon 1.6 16V Futura (2004)
Uitvoering | Focus Wagon 1.6 16V Futura |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De auto is supercompleet, om maar eens te noemen (af fabriek) climate control, 6-cd wisselaar, navigatiesysteem, lederen stoelen, lederen stuurwiel en pookhoes, radiobediening aan het stuur, 15 inch lichtmetaal, etc.
De motor wordt door velen als minder krachtig ervaren, nou ik ben van geheel andere mening. Als je hem start heb je het gevoel in een 2.0 te rijden en hij is magnifiek sterk, ook in zijn 2 en 3. Tevens is hij erg zuinig, gemiddeld al 1 op 14 a 15 voor een nieuwe auto. Als het moet sprint je menigeen eruit.
De Focus is ook imposant groot, je kunt er (mag natuurlijk niet) mensen mee aan de kant dwingen. De bak schakelt als een zwitsers uurwerk en is heel precies. Verder pakt de koppeling heerlijk romig op, d.w.z. je hoeft niet precies in een bepaald toerengebied te zijn om te schakelen op een prettige manier. Filerijden is nog nooit zo leuk geweest. Wat een ontspannende manier van rijden. Vroeger moest ik mezelf zo ongeveer kraken om weer lekker uit de auto te stappen, nu wil ik maar doorrijden als het kan. Wat een verschil.
De nieuwe Ford Focus is een stuk minder spannend van buiten en vooral van binnen. Dus als iemand eens wat anders wil als dat saaie Duitse dashboard uit bijvoorbeeld een Golf, dan zou ik zeggen, ren naar de dealer, sleep er een mooie deal uit en rij in de auto die je dromen waar zal maken.
Gelukkig nog geen problemen gehad en de keuze voor deze auto is ook mede bepaald door de uitslagen destijds van het TÜV testrapport dat de auto het meest getrouwbaar was in de categorie tot 3 jaar oud. En ik denk dat dat bewaarheid zal worden.