Ford Focus 1.8 TDdi 90pk Ambiente (1999)

Ford Focus

UitvoeringFocus 1.8 TDdi 90pk Ambiente
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2002

Eindoordeel

Deze auto heb ik drie jaar gereden. ERg fijne auto. HAd last van de bekende reostige kitnaden, wat overigens netjes onder garantie hersteld is. bij 212.000 km ging jammergenoeg de brandstofpomp naar de Filistijnen. Duur grapje en absoluut niet fijn als de wagen op de oprit van de snelweg ineens stilvalt. Afijn, is gerepareed en daarna was de trekkracht een stuk lager dan voorheen. Het was en snelle wagen die door de geweldige wegligging sportief te rijden was. De auto haalde voor de malheur ruim 200 km/u, daarna niet meer. Het was geen stilte wonder, maar liep wel mooi soepel. We hebben hem ingeruild op een Focus 100pk tdci van na de facelift van 2002.

Pluspunten: behalve de brandstofpomp (wat overigens een bekend euvel is van deze wagen) geen grote onkosten gehad. Alleen banden, airco eenmaal vullen en oliewissels. Gebruikte geen olie en ook achterin kon een volwassene redelijk zitten. Ook redelijk zuinig. Gemiddeld verbruikte de Ford 1:18,5

problemen:
Bij koud weer was de centrale vergrendeling wel eens overijverig. De wagen ging soms vanzelf op slot, maar gelukkig nooit vanzelf van slot. Lang leve de reservesleutel.
Na zo'n 225.000 km ging het steeds moeilijker om de versnelling in de drie te krijgen.

Wagen ingeruild omdat ik een leuke vervanger zag, en met name de weggevallen trekkracht en moeilijkere schakeling me tegen begonnen te staan.

Conclusie, Ondanks het onderhoud heb ik erg veel plezier gehad van deze Ford en wilde ik er weer een.
OMdat deze auto mij eigenlijk nooit liet staan heb ik toch gekozen voor betrouwbaarheid goed. Eigenlijk werkte alles altijd wel.

7,5

PRIVATE LEASE Ford Focus