Ford Focus 1.6 TDCi ECOnetic 109pk Trend (2009)
Uitvoering | Focus 1.6 TDCi ECOnetic 109pk Trend |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Lekker hoor!
Na een aantal jaren een eigen auto te hebben gereden, heb ik nu gelukkig weer een bedrijfsauto ter beschikking. Toen ik een aantal maanden geleden op het www info zocht over de Focus, zag ik ook de ECOnetic versie voorbij komen, ik kreeg interesse mede door de lagere bijtelling. Op de website van Ford Nederland zag ik de foto's en las ik de details van de ECOnetic, mede door de voorspoiler en de sideskirts heb ik besloten deze variant te kiezen. Mijn idee was een ECOnetic te kiezen en deze te laten voorzien van een paar mooie velgen, dan heb je toch een mooi sportief wagentje en een lage(re) bijtelling. Helaas, de Focus die nu voor de deur staat heeft geen voorspoiler en geen sideskirts en helaas wel 15" wielen met, laten we zeggen, "niet de mooiste" wieldoppen die er op aarde ronddraaien. Net als andere reviewers hier kwam ik er (nadat de auto besteld was) achter dat Ford de spoiler en de skirts opeens niet meer nodig vond, de dealer die deze Focus heeft afgeleverd, heeft aangegeven dat er geen andere velgen te bestellen waren voor de auto, het bestaan van de bredere 16" designer velgen voor de ECOnetic was hem blijkbaar onbekend. Lekker hoor!
Nu klinkt dit allemaal erg negatief, maar ik ben toch wel heel blij met deze auto, ik rij er inmiddels een maand mee en iedere dag is het toch weer genieten in de auto. De auto voelt erg solide aan en is heerlijk stil bij het rijden op snelheid.
Vermogen heeft de Focus wat mij betreft voldoende, het is natuurlijk geen racewagen, maar hij trekt lekker op vanuit lage toerentallen en je kan op z'n minst goed meekomen met het overige verkeer. Al met al is het goed toeven in deze auto. Lekker hoor!
Aangezien we met een zuinige versie onderweg zijn, probeer ik er ook economisch mee te rijden, de afgelopen tankbeurten heb ik 1 op 20 en 1 op 21 gereden, niet slecht omdat ik toch graag 140, 150 rijdt (als ik de kans krijg).
Vanwege het business pack is er ook een navigatie in de auto, deze werkt op zich prima, maar waarom toch het stemgeluid van een vrouwelijke zuiderbuur? Ik heb het systeem maar op engels gezet, dat klinkt (voor mij) toch een stuk aangenamer. Verder heeft de fabrikant er voor gekozen om het 5" kleurenscherm voor een groot deel te vullen met half transparante knoppen, hierdoor wordt het zicht op de kaart jammer genoeg behoorlijk gereduceerd.
En in plaats van deze knoppen links en rechts te plaatsen, zitten ze nu onder en boven, het gedeelte van de kaart dat nog zichtbaar is, is dus een brede lage strook. Dat vindt ik niet zo handig, ik zie liever wat er voor mij ligt, ipv wat er links en rechts van mij is. Wel handig is dat de navi aanwijzingen ook in het display tussen km- en toerenteller te zien zijn. Verder ben ik erg blij met de usb aansluiting voor de mp3's en met de cruise control, dat zijn zaken die het auto rijden aangenaam maken. Lekker hoor!