Ford Fiesta 1.4 16V Futura (2005)

Ford Fiesta
Ford FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord Fiesta - interieur

UitvoeringFiesta 1.4 16V Futura
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Ford Fiesta 1.4 16v Futura

In 2005 hebben we de Ford Fiesta 1.4 16v Futura gekocht. Als opties hebben we gekozen voor hemel airbags en het winterpakket (voorruitverwarming en verwarmde buitenspiegels). Vooral die voorruitverwarming is een aanrader.

De auto rijd goed en stuurt strak. Dit komt mede door het goed afgestelde onderstel en de 16’’ wielen. De zit achter het stuur is door de stuur en stoelverstelling goed in te stellen. De stoelen zitten stevig en geven goede steun in de rug en bij de benen. De bagageruimte is niet groot maar dat hoeft niet want het is niet de hoofd auto.

Het eerste jaar zonder problemen +/- 8.000 km gereden. Dit komt omdat we er ook een leaseauto naast hebben waar we hoofdzakelijk me rijden. Na een jaar de auto voor een beurt naar de garage gebracht. Toen we de auto terugkregen was de achterbumper beschadigt. Dit heeft de garage weg gepoetst. Maar na een paar weken was het weer zichtbaar.

Het jaar er op weer een afspraak gemaakt bij de dealer. Toen kwam als enige klacht naar voren dat er lichte roestvorming was ontdekt bij het LV portier. Dit is onder garantie gerepareerd.

Het derde en vierde jaar achter een zonder problemen de auto naar de garage gebracht voor een beurt.

Vanaf halver wegen het vierde jaar hebben we geen leaseauto meer dus gaan we meer kilometers maken. Die zomer voor het eerst met de auto naar het buitenland geweest. Kofferbak en achterbak volgeladen naar Italië. Dit ging prima tijdens de 4500 km die we gereden hebben.

In december voor de wintersport nog even een beurt laten doen. toen bleek dat er weer roestvorming bij een aantal portieren en motorkap was ontdekt. Dit is ook netjes onder garantie gerepareerd.

Toen konden we met een gerust hart met de auto op wintersport (met zijn drieën) dit ging goed. Ik was alleen wel van te voren opzoek gegaan naar dakdragers. Omdat Ford een systeem bedacht heeft met een dak strip kan je niet zomaar tweedehands dragers kopen. Je moet de strippen op het dak vervangen voor drie kleinere en twee kapjes monteren. Dit is niet los te verkrijgen volgens de dealer. Een nieuwe dakdrager set kost +/ € 160,- dit vond ik te veel geld. Want we zijn ons aan het oriënteren om een andere auto te kopen. Uiteindelijk via marktplaats magneet skidragers gekocht. Dit werkt prima zolang je je maar houd aan de maximale snelheid van 130 km/h. overigens hebben wij ook af en toe 140 gereden.

Inmiddels is de auto ingeruild voor een andere. Weer een Ford maar nu iets groter (C-Max).
We hebben met erg veel plezier in onze Fiesta gereden en ik weet zeker dat de nieuwe eigenaar dat ook zal doen.