Ford Fiesta 1.3i 16V Ghia (1999)
Uitvoering | Fiesta 1.3i 16V Ghia |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Deze auto is me voor een compacte auto erg goed bevallen, doordat het sturen niet overdreven licht gaat is hij heel comfortabel op de snelweg. en voor een 1.25 l motortje zijn de prestaties heel redelijk en de motor is ook onderin de toeren nog best soepel.
In de ghia uitvoering heb je ook zaken als airco electrische ramen en een stijlvol nephouten dashboard waardoor hij er vanbinnen erg luxe uitziet.
Het nadeel is dat je de auto niet als 4 zitter moet zien.
ik ben zelf 1,90m en dat is zon beetje het maximum wat er goed past (de optie in hoogte verstelbare voorstoel is dan een must).
Maar dan passen er achter de bestuurdersstoel alleen nog kleine kinderen. 3 volwassenen kunnen er vrij goed in zitten maar 4 wordt dus al erg krap.
Qua verbruik is het zo’n beetje wat je er van verwacht op 1 liter red hij zo’n 13,5 km en op de snelweg met 140km/h rij je zo’n 1 op 15.
toen ik deze auto kocht zat er al een geluid in de versnellingsbak als je onder de 2000 toeren reed in de 1e en 2e versnelling wat duidde op slijtage. dus ik denk niet dat de versnellingsbak van hoog niveau is hoewel hij wel soepel schakelt.
en op hobbelige wegen kraakt de bestuurderstoel,irritant maar op asfaltwegen heb je daar geen last van.
afgezien van deze dingen ben ik heel tevreden over deze auto maar qua betrouwbaarheid kan ik nog niet zoveel zeggen want ik heb hem pas 9000 km
-Update-
Inmiddels heb ik er wat meer in gereden en ik was -auto is inmiddels total loss verklaard buiten mijn schuld om :(- er nog steeds tevreden mee, alleen valt het me tegen dat hij toch nog een aantal keer naar de garage moest vooral voor trillengen of rammels die ineens ergens vandaan kwamen, het hitteschild van de uitlaat raakte los en begon te rammelen, ook liet er een plaat onder de versnellingsbak (?) los en begon ook te trillen. Verder werd het geluid van de versnellingsbak indringender als ik onder de 2000 toeren (vol)gas gaf. Geen fatale dingetjes allemaal maar wel irritant, vandaar dat ik de betrouwbaarheid een stapje terug heb gezet.
Inmiddels heb ik van het geld van de verzekering (fiesta’s blijken wel erg waardevast :) een hyundai coupe gekocht die ook bij de reviews staat...