Ford Fiesta 1.1i Flash (1995)

Ford Fiesta

UitvoeringFiesta 1.1i Flash
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2005

Nadat ik mijn vorige auto op een betonblok geduwd had, ging ik op zoek naar een goedkoop karretje. Via mijn garagist kwam ik uit bij een Fiesta met een gebrek: de motor hield in. De garagist en ik zagen de potentie en ik kocht de auto voor 500 euro. De kosten waren daarna nog eens 500 euri, zodat ik voor 1000 eruro in een fiesta met niet teveel kilometers reed. ik heb het ding nu bijna 2 jaar, en ik ben er verknocht aan geraakt. De dik beklede stoelen, het dikke stuurwiel, het gedateerde dashboard, de piepende achterbank, deze auto hoort bij mij. Het scheelt natuurlijk wel dat er nog geen noemenswaardige kosten zijn geweest, alleen het normale onderhoud. Hopelijk nog vele onbezorgde kilometers met mijn Fiesta.
De motor is niet zo heel sterk, een beetje lawaaiig ook, maar ik kom goed mee met de rest van het verkeer. Inhalen in de 5e versnelling duurt heel lang, die versnelling is echt bedoeld om het toerental een beetje in de hand te houden. Het verbruik valt ook nog niet tegen: 1 op 14.
10-4 De Fiesta heeft het zwaar te verduren, hij wordt momenteel veel ingezet voor een kleine verbouwing. Vandaag 20 vierkante meter laminaat erin gehad. De vering zakt wel wat door, maar hij tuft gewoon weer met het verkeer mee. vorige week de zolder opgeruimd, er kan toch veel in zo’n kleine auto!

1-11 afscheid moeten nemen van de blauwe schicht. niet vanwege mankementen ofzo, maar vanwege gezinsuitbreiding! De Fiesta is te klein voor een gezin met 2 kinderen met toebehoren. We hebben de Fiesta in september ingeruild voor een Focus Wagon 1.6 Trend uit 2000 met 145000 op de teller. Wel een stuk meer dan de Fiesta maar ook een stuk ruimer.
De fiesta heb ik ruim 2 jaar gehad en er is in die tijd alleen onderhoud gepleegd: ieder jaar een beurt bij de APK. Er is niets kapot gegaan in die tijd, alleen de roest aan het rechterspatbord heeft een broertje gekregen: de roest begint nu ook aan het linkerspatbord een beetje op te komen.

Toen ik hem kocht zat er al roest op het linkerachterscherm. Ik hield rekening met een reparatie binnen 2 jaar, maar de plek is niet groter of zachter geworden.
Sinds een paar weken sloeg de motor af bij het koppelen of bij stationair lopen van de motor. Dit bleek een gasklepsensor te zijn. Snel gerepareerd en we rijden weer vrolijk verder. Verder zijn er 2 banden vervangen. De voorbanden waren op, maar wat wil je met zo’n strepentrekkende stoplichtsprintende Fiesta 1.1.
Er is iemand zo vriendelijk geweest om mijn Fiesta een kusje te geven toen ik er niet bij was. Gevolg was een stukje uit de achterbumper en een deukje erin. Jammer van mijn strakke blauwe auto. En natuurlijk geen briefje wie het geweest was. De dader wordt bedankt!
update: ik heb enkele fotos erbij gezet waaronder het roestplekje en de deuk. De roestplek begint nu toch wel een beetje af te brokkelen, ik denk dat ik zo de komende winter niet in kan gaan.
29-1: auto gekeurd, alles goed, 1 band vervangen. we kunnen er weer een jaar tegen!

1-11 geen problemen, hij roest alleen een beetje aan de achterspatborden. Misschien moet er wat aan gedaan worden ,maar de roest zat er al toen ik hem kocht en ruim 2 jaar later hoefde er nog niets aan gedaan te worden. Ik hoop dat de Fiesta een leuk nieuw baasje krijgt. Als je interesse hebt ga dan kijken bij Ford Van Heesch in Geffen, daar staat-ie.

7,5