Ford Fiesta 1.6 EcoBoost ST2 (2016) #2
Uitvoering | Fiesta 1.6 EcoBoost ST2 |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Pretkanon ST
Rijbewijs in de pocket na 19 jaar, en wat betekend dat? Juist! Opzoek naar een auto! Ford is altijd al in het keelgaatje gegoten door het de vele mondeo’s die mijn ouders hebben weggereden, wel altijd de mooiste spec, een Bumperpakket of spoiler waren ze nooit vies van. Mondeo was natuurlijk veels te groot voor mij alleen, dus opzoek naar iets kleiners.
Al gauw was het oog op een mk2 focus st gevallen, genoeg power, niet heel duur in aanschaf, maar had wel een paar andere nadelen. Zuipt enorm en ik kreeg het als eerste auto nieteens verzekerd! Dus de zoektocht ging verder.
Fiesta werd het antwoord. Groot genoeg dat ik mensen mee kan nemen, goedkoop in wegenbelasting, zuinig, eigenlijk alles wat een beginnend bestuurder nodig heeft. Natuurlijk wou ik wel een sportvariant, dus het eerste oog ging uit naar een red-edition. Knalrood en hip! Helemaal top. ST’ was gewoon net iets te duur voor een eerste auto (toen).
Maar toen, een goede vriend van mij kocht zijn eerste auto, een Fiesta mk7 1.6Sport met 136pk. En wat een pit zat daarin! Wow! Ik wou ook zoiets… dus het werd een 1.0ecoboost of een 1.6Sport.
Maar toen, opeens ruilde goede vriend van mij zijn fiesta mk7 1.25 inruilde voor een 1.6ST. Ik mocht natuurlijk meerijden, en tja, dat is natuurlijk slecht! Ik was metteen verkocht… ik MOEST dit ook! Dus na 2jaar zoeken (toen nog zonder rijbewijs) wist ik wat het zou moest worden… een ST!
Na een proefrit te maken in een ST200, de specialedition, ik wou nog iets uniekers. bij House of Cars eindhoven was ik eigenlijk al direct verkocht toen ik instapte. Wat een rijbeleving, en wat een plezier! Ik wist niet dat een auto zoveel emotie met zich mee kon brengen, elke bocht die je instuurt voelt heel direct, en je krijgt echt het gevoel dat je elke bocht net even wat harder inkan! Ik heb de gehele proefrit niet heel wild gedaan, maar vanaf het moment van instappen tot uitstappen zat ik met de breedste glimlach op mijn gezicht, dit word m!
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5