Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 95pk Connected (2020)

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 95pk Connected (2020)

UitvoeringFiesta 1.0 EcoBoost 95pk Connected
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Ford Fiesta 2020

Allereerst wil ik graag benoemen dat ik de auto via de leasemaatschappij heb in afwachting van de definitieve auto.

Betreffende de Fiesta:

Ik heb deze ontvangen in April, toen stond er een welgetelde 51km op de teller. Spiksplinternieuw dus eigenlijk. Na 6 maanden gereden te hebben, heb ik hem weer ingeleverd met 8156km op de teller.

Ik vind de Fiesta allereerst een fijn rijdende auto. In tegenstelling tot andere wagens die ik eerder heb gereden, stuurt deze heel goed. Er zit veel gevoel in het stuur en je weet exact wat je doet.
Hetzelfde geldt voor het schakelen. Ik heb nog nooit in de verkeerde versnelling gezet en het is een lekker 'sportief pookje'.

Betreffende de gasrespons, het is maar wat je gewend bent. De ford heeft een knop om rijdmodi aan te passen. Eco, normaal, sport.
Mijn ondervindingen over deze modi:
Eco; de auto komt met veel moeite van zijn plek. Prima te gebruiken op de snelweg op lange stukken, maar niet voor in de stad (mijn inziens). Heb ik nagenoeg dus ook niet gebruikt.
Normaal; in deze stand is de auto niet snel, maar vlot genoeg. Je zou niet zeggen dat er nog geen 100pk onder de kap ligt. Uiteraard helpt de turbo hier ook wel bij.
Sport; om nou te zeggen dat je strepen trekt bij het stoplicht, nee absoluut niet. Maar een degelijk verschil is er met de normale modus absoluut. De auto reageert net iets feller op het gas dan anders. En maakt dat er toch een 'sportief' randje aan komt.
Zelf heb ik de normale modus vaak aangehad, daar ik geen hele sportieve rijder ben. En omdat als je de auto in sport zet, hij de volgende keer (dus na het uitzetten) weer terug op normaal staat, wat als erg irritant ondervonden kan worden.

Betreffende de mulitmedia:
Ik ben hier niet erg enthousiast over. Het systeem is traag. Soms zo traag met opstarten dus je na een goede 100 meter pas je volume aan kan passen en dat is ronduit irritant.
Mijn versie had geen navigatie ingebouwd en ik heb een android telefoon. Wat betekent dat ik met een omweg Android Auto heb moeten installeren dat ook niet feilloos werkt.
Het is echter wel overzichtelijk en voor zover ik het gebruikte logisch ingericht. Maar traag staat bovenaan voor mij.

De ruimte in de auto is goed. Voorin heb je genoeg ruimte, achterin niet te over, maar voldoende. En de kofferbak is oké.

Wij zijn met twee naar Frankrijk gereden met de kampeerspullen achterin (zowel kofferbak als achterbank vol). En dat ging prima. Bij het wegrijden merk je dat je meer gewicht bij hebt, maar daar is het ook mee gezegd.

Ik heb nog een kanttekening over het verbruik, dat vond ik tegenvallen. Voor een auto van dit kaliber zou 1/18 toch wel haalbaar moeten zijn. In de praktijk kwam ik over 8000km op een verbruik van 6,1/100km wat overeenkomt met 1/16,4 en dat vond ik tegenvallen.

Al met al helemaal geen verkeerde auto. En ik heb er met plezier in gereden.

Momenteel rijdt ik een Renault Clio Intens, waar ik misschien nog wel een review van schrijf, totdat ik mijn definitieve Peugeot 2008 in ontvangst mag nemen.