Ford Fiesta ST Line - Suzuki Swift Sport - Dubbeltest

Sporten of Linen?

85 reacties

Video
AutoWeek 32 2020
AutoWeek 32 2020

Je leest het in AutoWeek 32 2020

Dankzij een nieuwe aandrijflijn, mild hybrid, blijft de Suzuki Swift Sport een van de goedkoopste semisporters die je nieuw kunt kopen. Hij is goedkoper dan een volbloed Fiesta ST, maar een ST Line heb je wel voor vergelijkbaar geld. Kiezen tussen Sporten en Linen.

'Hybride' is het toverwoord van 2020 in de strijd tegen de CO2-uitstoot. Plug-in hybrid, full hybrid of, zoals in het geval van de Suzuki Swift Sport, mild hybrid. Simpel gezegd kan de startmotor hier een handje helpen bij de aandrijving, waardoor de verbrandingsmotor minder hard hoeft te werken voor dezelfde prestaties. Het gevolg is een lagere CO2-uitstoot, waardoor in de praktijk de meerprijs van de hybridetechniek volledig wordt gecompenseerd door de reductie in bpm. Voor € 24.949 zet Suzuki de Swift Sport op de stoep, die daarmee gezien de prestaties een koopje blijft. De Ford-dealer verlangt ruim € 8.000 meer voordat hij je een Fiesta ST meegeeft, een model met wel fors meer vermogen. Nee, voor pakweg € 25.000 neem je maar genoegen met een 1.0 EcoBoost van 125 pk en een ST Line-pakket. Dan krijg je een daadwerkelijk wat sportiever onderstel (gelukkig maar, dit is allerminst vanzelfsprekend bij dergelijke pakketten), zodat de Fiesta zijn sportievere uiterlijk in elk geval kracht bij kan zetten.

Verder lezen?
Het volledige artikel kost normaal €1,49, maar wordt tijdelijk gratis aangeboden als u ingelogd bent met een AutoWeek account. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Ford Fiesta ST Line - Suzuki Swift Sport - Dubbeltest

Sporten of Linen?

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Ford Fiesta ST Line - Suzuki Swift Sport - Dubbeltest

Sporten of Linen?

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

PRIVATE LEASE Ford Fiesta

DirectLease
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Connected (5D/6H)
€ 345
 
Arval
Ford Fiesta 1.1 75pk Connected (5D/5H)
€ 368
 
Leaseplan
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 394
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.