Ford Fiesta en Puma mild-hybride ook met automaat

Schakelen uitbesteden

Ford Puma

Ford brengt de zeventraps Powershift-automaat met dubbele koppeling nu ook naar de Fiesta en Puma met de 1.0 EcoBoost Hybrid. Zowel bij de 125- als 155 pk sterke variant van de mild-hybride wordt de automaat leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.

Momenteel is de 1.0 EcoBoost Hybrid op zowel de Fiesta als de Puma alleen verkrijgbaar met een handgeschakelde zesbak. Daarin komt verandering, want Ford koppelt de zeventraps Powershift-automaat met dubbele koppeling, die al leverbaar is op de reguliere 1.0 EcoBoost, nu ook aan de mild hybrid. In de Fiesta is die er alleen met 125 pk, terwijl voor de Puma zowel die variant als zijn sterkere broer met 155 pk leverbaar is. Beide versies krijgen de automaat nu als aanvullende keuzemogelijkheid.

Later dit jaar komt de automaat beschikbaar voor de mild hybrids. Ford heeft nog geen prijzen vrijgegeven. Het merk belooft een lagere CO2-uitstoot voor de versie met automaat ten opzichte van de handbak, dus in theorie zou dat gunstig moeten uitpakken voor de (meer)prijs. Momenteel kost de Puma 1.0 EcoBoost Hybrid met handbak en 125 pk minimaal € 28.095, de uitvoering met 155 pk moet minimaal € 32.655 opbrengen. De Fiesta 1.0 EcoBoost Hybrid is er vanaf € 22.540.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum