Test: Opel Corsa vs. Ford Fiesta

Blije rij-ijzers

148 reacties

Video
AutoWeek 11 2020
AutoWeek 11 2020

Je leest het in AutoWeek 11 2020

Het kan nog, gewoon twee lage hatchbacks met guitige driecilinders met evenveel vermogen als ooit een Volkswagen Lupo GTi. Wat is de best rijdende B-segmenter van dit moment? De gloednieuwe Corsa daagt titelhouder Fiesta uit.

Het is wel duidelijk dat Opel er niet slechter van is geworden sinds PSA het merk heeft overgenomen. Samenwerkingen voor de SUV’s Grandland X (3008) en Crossland X (2008) stonden
al op de planning voordat de fabrikanten samengingen, maar de nieuwe Corsa is echt volledig ontstaan na overname van Opel. Sterker, alle vorderingen die Opel zelf al had gemaakt met het ontwikkelen van een nieuwe Corsa konden overboord, omdat het voor de Fransen aantrekkelijker was een model te maken op basis van de gloednieuwe 208. We zullen vermoedelijk nooit weten hoe goed die volledig ‘Duitse’ Corsa zou zijn geweest, al is de kans groot dat het design van die auto ooit zal opduiken in mooie verhalen over wat had kunnen zijn. Zolang het huidige model nog verkrijgbaar is, zal Opel die ontwerptekeningen echter wel in een geheime ondergrondse kluis bewaren.

Hoe het ook zij, Opel lijkt nu wel het beste van twee werelden te kunnen samenvoegen. De auto’s van het merk hadden altijd al prettige besturing en erg fijne onderstellen, maar ze waren ook erg zwaar en ze hadden onprettige motoren, die altijd een handvol pk’s leken te missen. En laat PSA nu juist op dat vlak goede kaarten hebben. De 1.6 THP en de driecilinders met en zonder turbo zijn fijne blokken, die zowel in kleine auto’s als in grote SUV’s goed presteren. De Grandland X liet ons bovendien zien dat PSA auto’s van verschillende merken, maar met dezelfde technische basis, meer van elkaar weet te onderscheiden dan bijvoorbeeld de Volkswagen Group, waar zeker de kleine SUV’s toch wel heel veel op elkaar lijken.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (148) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum