Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium (2019) #4
Uitvoering | Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Goede auto
Auto rijdt erg plezierig. Een minpuntje vind ik dat je heel moeilijk 50 km /uur kan rijden in zijn vierde versnelling, de motor maakt dan te weinig toeren en begint dan te brommen wat toch wel lastig rijden in de stad is, daar kom je weinig boven de 50 km/p uur. Met de eco stand uit doet de turbo zijn uiterste best en dat voelt zeer prettig. Het verbruik is nog niet je dat. Mede door dat in de 3e versnelling te moeten rijden in de stad en de laatste week constant de airco heb moeten gebruiken, kwam ik op 1:12,7.
Na twee maanden
Nog steeds een tevreden autorijder. Fiesta rijdt als een zonnetje. Ben inmiddels wel gewend aan het rijden in zn derde versnelling in de stad.
Overschakelen naar 4 gaat bij 60 km p.u. het beste. Daaronder is het toerental te laag en begint de motor te brommen. In verbruik maakt het niet veel uit. Inmiddels is het verbruik gemiddeld 1:16, wat redelijk te noemen is. Van een andere reviewer heb ik gelezen dat het verbruik 1:20 werdt na het gebruik van Shell V Power. Ik ga dat zeker een keer uitproberen. Verder niets dan lof tot nog toe. Alleen de bediening van de vele knopjes op het stuur en het navigatie systeem vergen wel de nodige aandacht. De airco werkt zeer goed, met de afgelopen hete zomer was dit een verademing.
Na twee jaar
De auto is nu 3 jaar oud dus precies 10.000km per jaar mee weggetuft.
Nog altijd zeer tevreden Het benzine verbruik is redelijk te noemen, 1:146
gemiddeld. Geen storingen of onkosten gehad. Auto rijdt heerlijk, is rustig en rijd pittig wanneer turbo aangezet wordt. Zou geen andere wensen. Voorlopig gaan we op naar de 40.000 km.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten4
PRIVATE LEASE Ford Fiesta
Uitgelicht aanbod

Hoe zuinig is de Ford Fiesta 1.0 EcoBoost in de praktijk?

Ford Fiesta vs. Volkswagen Polo - Occasion dubbeltest

Ford Fiesta en Puma mild-hybride ook met automaat