Ford Escort 1.6i GT (1994)

Uitvoering | Escort 1.6i GT |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ik heb deze auto van mijn moeder overgenomen, met alle boekjes en onderhoudsgeschiedenis.
Mijn moeder heeft hem van een bedrijf gekocht die de auto alleen als reclame gebruikte. Best wel zonde eigenlijk. Deze is niet kaal bij de dealer weggetrokken, ook hier zitten de volgende opties op :
- Witte Tellerplaat
- SRS Airbags
- Sportstoelen
- Schuifkanteldak
- 1.6i Zetec 90Pk
- Sportonderstel
- 15’ Wielen 195/50R15
en later hebben we er een Sierstuk van DNX opgezet.
Het is een auto die vaak onderschat wordt, als je de auto ziet denk je dat het een 96er maar is netjes onderhouden, alleen er is pas een deuk in ’t zijscherm gekomen door een verkeerd staande motor, balen!
Verder een hele goeie, nette auto met een asociale installatie, maar die heb ik er zelf ingezet. en ik heb de auto na aankoop overgespoten van Donkergroen in de Kleur Zwart-Metallic.
Ook op de snelweg is ’t leuk, boven de 3000T/pm krijg je een duw in je rug en die stopt bij de 150Km/u en gaat door tot net geen 200Km/u.
Maar jah wie weet komt er nog eens een Chippie in.
We hebben niet meer dan bekende problemen bij de Escort :
- ’t lek in ’t achterscherm
- en we hebben een probleempje met de benzinemeter, die staat constant op vol, en dat kan best wel lastig zijn.
De teller die op 152892KM staat kan best wel pijn aan je buik bezorgen als je je auto kwijt wil.
Maar verder een auto die je niet iedere dag op de weg ziet.