Ford C-MAX 1.8 16V Ghia (2008)

Ford C-MAX 1.8 16V Ghia (2008)

UitvoeringC-MAX 1.8 16V Ghia
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2014

Nieuwe auto

We hebben wat meer ruimte nodig op de achterbank, en dus hebben we afscheid genomen van onze hele fijne V50. Ruimte in de beenlengte was nodig. Dan is er keuze te over in MPV land. Maar, als je een erg fijn sturende MPV zoekt dan is de keuze beperkt. Uitrusting was ook belangrijk, en natuurlijk de prijs... De C Max zit fijner dan een Touran (Touran's zijn ook niet echt vrij van (electronica) mankementen en stevig geprijsd. Ook een Citroen, erg fraai, voldeed niet aan de eisen.

Een C Max wel, en hoewel ik eigenlijk een E85 wilde hebben (goedkopere brandstof in vooral het buitenland) met Panoramadak en weinig kms en een afneembare trekhaak, heb ik concessies gedaan. Dan maar wat minder kilometers, in nieuwstaat verkerende Ghia. Tot nu toe (...) tevreden en ik kijk uit naar de komende vakantie ritten!

De waarderingen zijn alvast ingevuld afgaande op de eerste waarnemingen en wat de verwachte kosten zijn (bron anwb).

Na de vakantie een update.

update bij 82500

De eerste 5000 kilometers zijn gemaakt. Een lange vakantierit naar scandinavie en wat ritten door nederland en duitsland geven inmiddels een aardig beeld. De pluspunten.
Ruimte op de achterbank (zeker met de bank naar achteren) is uitstekend. Voorstoelen zitten prima en goed verstelbaar. Het rijgedrag van de C-Max is echt uitstekend voor een MPV, maar ook beter dan menig andere auto van andere klasse. De Ford stuurt erg goed, met instelbare bekrachtiging, en de limiet is bijna niet te halen. De motor/bak functioneert erg prettig. Je kan relatief laag in de toeren rijden. Dat geeft wel weer wat meer toeren als je 135 rijdt (4000) maar echt storend is dat niet. Elektronica is prima, de navigatie werkt uitstekend en het is handig dat je met de afstandbediening de ruiten kan openen en sluiten. Kortom, een prima auto en met de PDC in de bumpers is de auto goed hanteerbaar in het centrum en in kleine straten. Kofferruimte is ruim voldoende voor 4 personen. Hoewel ik liever met een automaat rij, ben ik best tevreden met deze Cmax. Het gemiddelde verbruik op vakantie was 7,7 liter per 100 kilometer. Dat is dus snelweg (13-140) veel B-wegen met max snelheden van 80 maar vaak ook minder. Veel bergwegen. Dat allemaal meegenomen is 1 op 13 keurig. het had bijna 1 op 14 kunnen zijn als er ipv 135 op de snelweg 120 was gereden. Voor de vakantie nog even een check gedaan en de airco een opfrisbeurt. Gelukkig geen rare zaken.