Ford C-MAX 1.8 16V Titanium (2010)

Ford C-Max
Ford C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-Max

UitvoeringC-MAX 1.8 16V Titanium
Bouwjaar2010

Ford C-max 2010

Aangezien ik altijd met veel plezier de reviews op deze site lees schrijf ik er nu eentje zelf over onze Ford C-max. 1.8 Titanium bwj 2010.

De auto aangeschaft in 2015 met een km stand van 40.000km inclusief 2 jaar aanvullende garantie.
Waarom een Ford C-max. We wilden een compacte goed rijdende MPV, anders gezegd een goed rijdende, ruime, hogere auto. Absoluut geen auto uit Frankrijk of Italie vanwege de betrouwbaarheid, opgedaan uit/in eigen ervaring.
Uitgekomen bij deze C-max, 1e eigenaar en dealer onderhouden.
De Ford heeft voor ons een zeer prettige zitpositie, fijne stoelen, ruim genoeg voor een gezin van 4 en uiteraard de zeer fijne rijeigenschappen waar Ford om bekend staat. Diverse vakantieritten met de C-max gemaakt die prima verlopen zijn, de Ford kan goed meekomen met het overige verkeer, het is geen snelheidswonder en hij kan natuurlijk niet op tegen de tegenwoordige turboblokjes. Wel mis je boven de 120 km/uur de 6e versnelling, het lawaai begint dan storend te worden en het verbruik wordt dan ook aanzienlijk.
Qua betrouwbaarheid redelijk tevreden, 1x een bobine stuk gehad welke netjes onder garantie is vervangen en een aantal weken geleden de accu moeten vervangen waardoor de radio is stuk gegaan. Volgens de garage is dit een Ford kwaaltje, of dit zo is vraag ik mij af.
Het verbruik is aan de hoge kant, tussen de 1 op 11 en 1 op 12. Ik ben een rustige rijder, rij vnl snelweg waar maar 100 is toegestaan. De Ford krijgt ieder jaar netjes zijn beurt. Al met al zijn we tevreden over onze Ford en stap ik iedere dag met veel plezier in de auto.

Soms kriebelt het weleens om de Ford in te ruilen voor iets anders, zomaar omdat het kan, niet omdat het nodig is. De auto's die daarvoor in aanmerking komen, omdat ze ruim genoeg dienen te zijn, redelijk zuinig, betrouwbaar, binnen het financiele plaatje passen en min bwj 2017 zijn:
1: Suzuki S-cross, vanwege de betrouwbaarheid en omdat deze zeer zuinig schijnt te zijn.
2: Ford C-max, dit is gewoon een hele fijne auto maar het verbruik van de ecoboost motor is echt te hoog in vergelijking met andere auto's.
3:Honda H-rv, betrouwbaar, zuinig, ruim maar geen compacte turbomotor.

Adviezen en ervaringen zie ik graag tegenmoet.

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens