Fiat Uno 1.5 i.e. SX (1993)
Uitvoering | Uno 1.5 i.e. SX |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik rij sinds ik mijn rijbewijs heb (nu 4 jaar) Fiat Uno. Eerst een 60s uit 1987 en daarna een 70 Skyline. Beiden waren ze lid van de club en beide zijn ze helaas total loss.
Wat mij bevalt aan deze auto is dat ´ie een perfecte wegligging heeft, dit komt mede door het verlaagde onderstel + brede banden.
De auto is 1 van de ruimste in zijn klasse en deze 1500 is zeer luxe, ik heb alles aan boord voor een lange rit!
Een mindere noodzaak is dat de auto gruwelijk snel is, een beetje geholpen door een Sebring sportuitlaat, katvervanger, middendempervernager + een K&N 57i kit wat behoorlijk brult (fantastisch als je door tunnels rijdt!). Dit zijn ondergewaardeerde auto´s vooral mijn droomauto de 1.4 Turbo i.e.!.
Kijk voor info op de site www.fiatunoclubholland.nl.
- tankring liet los
- thermosstaat defect
- klein beetje olielekkage bij de versnellingsbak
- bougiekabels, bougies, rotor, verdeelerkap en benzinefilter vervangen, wegens inhouden motor, probleem is verholpen, anders heb ik nog altijd een gaspotentiemeter op voorraad.
- oliefilter vervangen + band laten maken.
- brandstofpomp vervangen.
- 4 nieuwe banden.