Fiat Tipo Stationwagon 1.4 T-Jet 16v Business Lusso (2017)

Fiat Tipo Stationwagon 1.4 T-Jet 16v Business Lusso (2017)

UitvoeringTipo Stationwagon 1.4 T-Jet 16v Business Lusso
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Erg tevreden

Na 9 jaar probleemloze dienst moesten er toch wat kosten gedaan worden aan onze Bravo (distributieriem, EGR klep) en hadden we uiteindelijk beslist een Tipo aan te schaffen, benzine deze keer.
Terwijl de Tipo besteld was, reden we nog met de Bravo met nieuwe klep, en vond ik het steeds moeilijker om er afstand van te doen. Daarbij kwam nog dat onze nieuwere 500 een nieuwe versnellingsbak moest krijgen, en zo kwam het dat de 500 moest gaan en onze geweldige Bravo mocht blijven.......

Onze nieuwe Tipo dan. Het is een Perla Sabbia stationwagon 1.4 T-Jet Lounge met 3 optiepacks omdat ik graag specifieke velgen en wat andere kleinigheden had. Geen diesel meer, ondanks de uitstekende ervaringen met de 1.6 multijet in de Bravo, vanwege de fiscale maatregelen hier in België.
Qua verbruik is dat natuurlijk wel een pijnlijke aanpassing, maar gelukkig is de motor vinnig en vooral extreem soepel, wat het wat hoge verbruik ( nooit onder de 8 liter, eigen meting, want volgens de Tipo verbruikt hij maar 7.5....) makkelijker te verteren maakt.

Verder ben ik heel tevreden over de nieuwe Tipo, hij is heel wat ruimer dan de Bravo en comfortabeler opgehangen.
De stoelen zitten erg goed, ook de achterbank, en alles is perfect opgesteld en mooi afgewerkt.
Over lijn en stijl valt niet te discussiëren, maar ik vind de Bravo mooier en puurder van lijn, hoewel de Tipo zeker onder de huidige auto's geen slecht figuur slaat en één van de mooiste breaks is, vind ik. Mijn vrouw vindt hem dan weer mooier dan de Bravo, zo zie je maar.

Al bij al dus een heel positieve ervaring met deze nieuwe Tipo, al had ik niet minder verwacht na 5 Fiats.
Hopelijk wordt het een even probleemloze en aangename metgezel als onze Bravo.

nog steeds erg tevreden

Veel waar voor z'n geld, een omschrijving die op alle FIATs wel van toepassing is maar misschien toch wel het meest op de TIPO.
Na 3 jaar en 45000 kilometer zonder het minste probleem ben ik nog steeds tevreden over onze Tipo; prestaties, comfort en ruimte voldoen volledig, het verbruik blijft wat hoog bij stadsritten maar is redelijk bij langere ritten op de snelweg.
Al bij al een hele aangename reisgezel, waarop tot nu toe niks aan te merken valt.

time flies,,,,,,, when you're having fun

Alweer 5 jaar is hij geworden, onze Tipo ! En we zijn nog steeds heel tevreden over deze auto en dit over vrijwel alle aspecten; goede prestaties, goed comfort en zeer betrouwbaar. En bij de minpunten: nog steeds te hoog verbruik in stadsverkeer en een defecte raambediening aan bestuurderskant (vervanging zonder garantietussenkomst zowat een jaar geleden).
In elk geval nog altijd superveel waar voor zijn geld !

geen nieuws, goed nieuws !

Nog altijd super tevreden over onze Tipo, ondertussen ook al 7 jaar oud en dit zonder enig probleem. Veel waar voor zijn geld, super praktisch en nog rijplezier erbovenop. Wie weet haalt hij ook de 16 jaar van onze Bravo ? We'll see....

9,5