Fiat Stilo 1.9 JTD 115 Dynamic (2003)
Uitvoering | Stilo 1.9 JTD 115 Dynamic |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Hoezo niet degelijk? Dacht het mooi wel!
Omdat ik mijn Alfa vd zaak mocht kopen, die net wat minder had gelopen, en net effe wat groter is, is onze Fiat Stilo 1.9JTD "Abarth" aan een nieuwe eigenaar overgegaan.
Met pijn in het hart, we hebben de laatste jaren enorm genoten van het blauwe monster!
We zijn er elke prive en mijn vrouw ook alles zakelijk mee onderweg geweest, hij heeft Denemarken, Duitsland (vaker) Frankrijk Belgie (vaker) en Italie (heel vaak) bezocht.
Bijna nooit liet hij ons staan, op een kapotte EGR klep na, maar welke moderne diesel komt daar tegenwoordig niet vroeg of laat stil mee te staan?
Het betrof een ex-demo auto, ooit als eerste eigenaar een vriend van de Fiat dealer gehad, en na 2 jaar kwam hij bij ons terecht.
Mooi inktblauw (zal ongetwijfeld een hele mooie Italiaanse kleur zijn met dito naam...) en ALLES erop en eraan! Abarth pakket, info-taiment enz!
Lekkere brede stoere 17" Abarth velgen, chipje om van 115pk naar 150pk te gaan; geweldig!
We hebben er in de laatste jaren 120000 km mee gereden, en hebben op het punt gestaan om, mocht het met de Alfa 159 niet zijn gelukt, weer op zoek te gaan naar een nieuwe Fiat, waarschijnlijk zijn jongere broer de Bravo.
Koperstip; als je een GOED onderhouden Stilo JTD overweegt; niet twijfelen, DOEN!
Als hij alle onderhoud netjes heeft gehad, en compleet met alle boekjes te koop staat, niet twijfelen, je hebt er een hele goeie, degelijke en fijne auto aan! Het hoeft echt niet perse Volkswagen te heten om goed te zijn...