Fiat Seicento 1100 i.e. Sporting (1999)

Fiat Seicento 1100 i.e. Sporting (1999)

UitvoeringSeicento 1100 i.e. Sporting
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2013

Truttenschuddertje?

Het Peugeotje was aan z'n einde. Tijd voor wat anders. Moeders begon over een Fiat Seicento. Ik vond het een truttenschuddertje, maar toch wezen kijken omdat ik niet graag zonder auto wilde zitten. Stukje gereden, mooi prijsje gemaakt, en uiteindelijk stond hij daar. Mijn ijsblauwe Fiat Seicento 1.1 Sporting uit 1999! En ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Hij ziet er prima uit, stuurt prima, lekker licht, elektrische raampjes, centrale vergrendeling, alles zat er wel in wat er in zo'n klein autootje wel prettig is. Ik heb er in iets meer dan een half jaar 30.000 kilometer bijgereden en altijd met een glimlach! Het is een fijn autootje zonder al teveel poespas, maar wat er niet opzit, kan ook niet kapot. De wegenbelasting is trouwens helemaal een lachertje. €15,- per maand.

Uiteindelijk heldere knipperlichten erop laten zetten en nieuwe vloermatten besteld, om hem weer even een beetje op te frissen.

Tot de APK eraan kwam, ik was €600,- kwijt aan reparaties. De hele remmetje was aan vervanging toe, inclusief de handrem, en vloeistoffen en 2 nieuwe bandjes. 3 maanden later had ik de auto aan mijn moeder uitgeleend, en kapte de auto er op de snelweg zomaar mee. De koppakking verrot. Kosten voor vervanging liggen aardig hoog, vraag het me af of het waard is deze te vervangen, maar ik kan op een of andere manier geen afstand doen van het autootje. Hij staat nu al een maand of 7 op de oprit, hij is geschorst, misschien doe ik er een ander motortje in, en verkoop ik hem dan, maar de €150,- die ik er bij de sloop voor krijg vind ik zonde. Misschien is het toch niet zo'n truttenschuddertje!

7,5