Fiat Punto 1.2 16v ELX (2000)

Fiat Punto 1.2 16v ELX (2000)

UitvoeringPunto 1.2 16v ELX
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2005

Laat ik mij eerst voorstellen. Ik ben student en 20 jaar. Bijna 3 jaar rijervaring in verschillende auto’s en ik vind dat ik nu wel een objectieve mening kan vormen. Mijn hele familie reed vroeger Italiaanse auto’s (Alfa en Fiat), dit is in de loop van de jaren beetje veranderd maar ben altijd gecharmeerd gebleven van dit soort auto’s met name de Punto. Het design is geweldig en zou zo nog meekunnen met de nieuwe auto’s van 2004 en 2005. Je krijgt zeker waar voor je geld maar je loopt echter het risico bij occasions dat je last krijgt van Fiat-kwaaltjes (die bij nieuwere Fiats voor merendeel verdwenen zijn). Mijn Punto (overgenomen van oudjes) waar ik overigens 3e eigenaar van ben is voor mij perfect. Vergeleken met de Stilo van mijn ouders stuurt de Punto geweldig en de wegligging is ook prima (ondanks de dunne bandjes). Ik kan tevens lekker showen met de electrische ramen en deurvergrendeling (met afstandsbediening) en dat is ook een leuk meenemertje. Kortom als ik ook het geld heb in de toekomst schaf ik de Grande Punto 1.4 16v aan! Of natuurlijk de Alfa Brera ;)

Update 29-11-2006:

Ben afgelopen zomer met het bakkie naar Italie geweest!! Meer dan 3000km gereden.... Nog steeds erg tevreden over en geen kwaaltjes. Ga de auto komende lente wel weer voor een kleine beurt doen ondanks dat de auto afgelopen zomer een grote beurt heeft gehad waarbij de V-snaar en de distriebutierime is vervangen. Het enige wat nu niet echt soepel loopt zijn de remmen...volgens de dichtsbijzijnde fiat dealer betekende dit nieuwe schijfremmen voor maar volgens mij als ik een dealer verderop probeer die wat meer moeite wil doen kunnen ze deze rechtdraaien (of zoiets). Verder doen de motortjes voor de ramen het niet meer 100% (maar wat wil je met een auto van 6 jaar). Tot nu toe ben ik vanplan de auto nog een lange tijd te houden want het bevalt goed!!

Wat mij opmerkt dat hij stroef schakelt terwijl de Punto van mijn oma dit niet doet. De auto remt wat gevoelig en de standaard radio en boxen in dit model is niet geweldig (maar deze vervangen door kenwood en jbl). Koplampen zelf vervangen wat overigens niet aan te raden is: wat een karwei! De rest is hierboven bij de update te lezen.