Fiat Punto 0.9 TwinAir Sport (2013)

Fiat Punto
Fiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat Punto TwinairFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat Punto

UitvoeringPunto 0.9 TwinAir Sport
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2016

Fijne auto

De Punto nu een week in het bezit en de auto bevalt prima. De auto stuurt goed, rijdt lekker en klinkt fantastisch.
Je hebt echt een auto gevoel in deze auto en het geluid van de Twinair motor maakt het af. Ik heb een sport uitvoering wat meer de motor accentueert. Deze auto heeft alles erop zo`n beetje en met name het blue and me systeem koppelt fijn. Ook de stemsturing van Miss Google doet het goed. Beter dan de Parrot in mijn vorige auto.
Zijn er minpunten? Tot nu toe niet echt. De achterruit verwarming is niet super geweldig maar doet het wel. En het verbruik valt ietswat tegen. Maar als je kijkt naar het formaat auto en wat andere auto`s doen dan valt het eigenlijk wel mee. Mijn vorige auto, een Clio 1.2 turbo, reed met pijn en moeite 1 op 18 op een zomerdag. De Punto rijdt met gemakt 1 op 18 op een koele lente dag met 17 inch banden.
Ik denk dat je op lange ritten zonder haast met veel cruise control echt wel over de 1 op 20 moet kunnen komen. Ga je 130 rijden? Tja dan zuipt elke auto wel.
Bij 90-100km/uur in de zesde versnelling is de auto heel rustig en zelfs met mijn sport onderstel behoorlijk comfortabel.