Fiat Palio Weekend 70 Tds (2001)
Uitvoering | Palio Weekend 70 Tds |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Na 2 jaar te rijden met een Fiat Punto S55 ben ik wegens een te groot aantal dagelijkse km op zoek gegaan naar een diesel. Wegens een beperkt budget +/- €12.000 was de keuze natuurlijk niet groot.
Je moet nu eenmaal met dergelijk budget je prioriteiten stellen. Deze van mij waren een betrouwbare wagen met veel ruimte.
Technische gegevens:
Fiat Palio Weekend 1.9D malibu reeks: (Gratis opties bij de Malibu reeks)
deze reeks is enkel in België verschenen
* stalen velgen
* Manuele airco
* Trekhaak
* Radio/CD
55KW / 73 PK
Interieur:
Wt mij direct beviel aan de wagen was zijn koffer. Zeker met neergeklapte achterbank beschik je niet over een zee van ruimte maar eerder over een oceaan!
Vooraan heb je ruimte zat. De stoelen zitten comfortabel en er is genoeg hoofdruimte. Het dashbord maakt een soliede indruk maar er werd gebruik gemaakt van harde plastic.
De airco is manueel te regelen en heeft voldoende kracht
Motor:
De Palio is een van de laatste auto’s in West-Europa die geleverd werd met een klassieke atmosferische diesel. geen Turbo’s directe inspuitingen etc. Dit maakt dat de Palio zeker geen scheurijzer is. niettegenstaande is deze 1.9 een echt werkpaard. volledig volgeladen met stenen trekt hij nog lustig de berg op. zoals bij alle Italianen moet je wel flink in de toeren gaan en wordt de motor nogal luidruchtig. max koppel vanaf 3000 t/m
Tot +/- 130km/u valt het motorgeronk zeer goed mee, daarboven wordt het echt té lawaaierig.
De Palio schakelt ultra makkelijk wat een meevaller is omdat terugschakelen om voorbij te steken nodig is.
Kortom voor weinig geld een heleboel auto! Voor een rustige chauffeur een hele aangename betrouwbare wagen.
Update 22/12/2007
Vanmorgen net de kaap van 180.000km afgerond.
Vorige week hebben we toch maar de knoop doorgehakt en een nieuwe wagen gekocht. onze keuze is gevallen op een Fiat Stilo Multiwagon 1.9jtd 115pk
een ex leasewagen met amper 19.000km op de teller, en dit voor €11.900 !
toch even terug naar de palio. Hij is wat luidruchtig, zeker als het koud is zoals dezer dagen (-7). af en toe een elektrisch mankementje maar we gaan hem missen!
1 X panne op 6.5 jaar, geen ongevallen en meer dan 180.000km meer kan je niet verwachten van een wagen die nog geen 11.000 euro gekost heeft
85.000 uitlaat stuk, vervangen bij de dealer voor €250
125.000 alternator gebarsten €310