Fiat Multipla 1.6 16v SX (2002)

autoreview

Fiat Multipla 1.6 16v SX (2002)

Signalement

UitvoeringMultipla 1.6 16v SX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf188.445 km
KM-stand laatst199.836 km
Lezerswaardering: 57%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Vandaag een Multipla gekocht!

 • 188.450 km

Omdat onze Volkswagen Vento te veel mankementen achter elkaar kreeg, hebben we deze toch maar weggedaan. We hebben ruim 4 jaar erg veel plezier aan deze auto beleefd.
Bij toeval kwam mijn vrouw deze Multipla tegen. Hij stond bij de garage naast een B.M.W. waar ik wel belangstelling voor had. Toch maar eens naar deze Multipla gekeken, maar wat een praktische auto! Maar liefst 6 uitstekend zittende stoelen en alle ruimte voor onze 3 zoons om elkaar niet (meer) in de weg te kunnen zitten. Ideaal! Er moesten een paar kleine dingetjes aan gedaan worden, en toen konden we hem vandaag al meenemen. De 1e indruk is overwegend positief. Hij rijdt heerlijk, en we zijn allemaal zeer tevreden met de binnenruimte. Verder is het met zijn fraaie koperrode kleur een vrolijke verschijning. Ja, wij vinden hem echt mooi!

Wel zijn er een paar dingen waar de garage nog even naar moet kijken:
*Bij warme motor schommelt het stationaire toerental behoorlijk.
*Het linker portierraam gaat soms pas na herhaaldelijk op het knopje drukken dicht.
*Het motorstoringslampje ging branden toen we net thuis waren.

We zullen zien hoe het qua kosten uit zal pakken. Een Italiaan moet je in elk geval goed behandelen.

Probleem(pje) opgelost.

 • 188.555 km

Vanmorgen bij de garage even het gasklephuis vervangen. De garage heeft er een sloper staan, dus daar het onderdeel uit gehaald, schoongemaakt en geplaatst. Probleem opgelost! Uiteraard kostenloos.
Verder is de pingelsensor vervangen n.a.v. de storing die hij aangeeft.
Nu nog een keer naar de elektrische raambediening kijken. Zal wel een kleinigheid zijn. Voor nu erg tevreden. De kinderen vinden het ook een geweldige wagen.

Saai...?

 • 191.587 km

Om te zien is een Multipla zeker geen saaie auto. Van binnen al helemaal niet. Met Koningsdag hebben wwe de achterstoelen er uit gehaald omdat we spullen voor de vrijmarkt moesten vervoeren. Echt ideaal! De stoelen gaan er zeer eenvoudig uit, en net zo gemakkelijk weer in. En wat een ruimte! Echt gigantisch.

Verder is er eigenlijk niets te melden. Het verbruik zit op ongeveer 1:12,4 en dat is naar mijn mening erg netjes voor zo'n hoge 6-zitter met bijna 2 ton ervaring. We hebben nu al behoorlijk wat kilometers gemaakt en zijn erg tevreden.

De motorstoring die hij aangeeft lijkt loos alarm te zijn. De garage kan niets vinden. We zijn er inmiddels aan gewend.

Binnenkort zal ik even de bougies en het luchtfilter controleren en indien nodig vervangen. De olie ziet er nog erg goed uit, en kan nog wel even mee.

Weinig nieuws...

 • 199.836 km

Er gebeurt zo weinig op het Multipla front dat ik bijna vergeet m'n review te updaten.

Inmiddels heb ik uit voorzorg de bougies en de bougiekabels vervangen. Van de kabels bleken er 2 kapot te zijn, de bougies hadden nog wel een tijd mee gekund.

Het vrolijke oranje motorstoringslampje die al vanaf het begin zonder aanwijsbare oorzaak brandt, valt me niet eens meer op. De auto loopt en rijdt dan ook prima en zonder problemen, en de garage kan niets vinden. De vakantieritten naar Duitsland en weer terug zijn dan ook probleemloos verlopen. Een enkele helling ging wat moeizamer, maar goed het is dan ook geen JTD. Die hebben dan ook beduidend meer koppel.

Enig aandachtspuntje op dit moment is de stuurbekrachtigingsvloeistof. Ergens zal er een klein lekje zijn, want ik moest deze 2 weken geleden bijvullen.

Kortom: We zijn nog steeds enorm tevreden!

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (15)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens