| Uitvoering | Multipla 1.6 16v SX |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een Multipla?
Ja, een Fiat Multipla, misschien wel de fijnste auto toen ooit gereden. Het is gewoon een fantastisch rijdende auto. Met drie opgroeiende kinderen heb je ruimte nodig en leek ons deze Fiat een goede optie. Het was een beetje een noodgreep, want de vorige auto was te klein. Maar ondanks dat hebben we er nooit echt spijt van gehad.
We vonden een voormalige Fiat dealer voor de nodige service en inderdaad ook enkele reparaties, waarbij we toch de indruk hadden dat deze goed werk leverde tegen acceptabele rekeningen.
De grote pluspunten zijn natuurlijk de ruimte en flexibele indeling, zelfs de achterstoelen konden er helemaal uit. (Maar waar laat je ze, als je geen garage hebt?) En het rijden; dat deed ie fantastisch. Hij ligt als een trein op de weg en blijft comfortabel.
Hij heeft ons wel een enkele keer in de steek gelaten, waardoor we de hulpdienst nodig hadden. En bij de laatste keer moest hij zelfs naar de garage gebracht worden. Er was iets kapot bij de aandrijfassen en/of -koppeling. Dan kom je voor de keuze, laten repareren of een andere auto kopen. Dat is dan uiteindelijk toch de Fiat Idea geworden.
Al met al toch een goede herinnering aan deze Fiat, ondanks zijn eigenzinnig uiterlijk.