Fiat Multipla 1.6 16v SX (1999)
Uitvoering | Multipla 1.6 16v SX |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na de Fiat Brava zochten we wegens gezinsuitbreiding een wat grotere auto. Nu had ik eens per ongeluk zo\\\'n Multipla in gedachten gehad. Toch maar eens gaan kijken. We vonden er eentje met 76.000 km op de teller en een keurig exterieur en interieur. Het uiterlijk was nog steeds discutabel, maar vrouw en kinderen vonden in de showroom de auto uitermate prettig zitten. Diezelfde dag de auto gekocht. Hiervan hebben we nooit een seconde spijt gehad. We zitten met ons vijfjes perfect in de auto. De kinderen hebben achterin de auto perfect uitzicht en wat bijzonder prettig is dat je je linkervoet plezierig ver naar voren kunt strekken. Vaak reden we met de stoel midden voor naar beneden, zodat je daar lekker je arm op kunt leggen en een enorm ruimte-gevoel hebt. Het is een enorm prettige reisauto en als je van een lekker potje sturen houd, dan kan ik u de auto zeer aanraden. Hij gaat als op rails door de bocht en helt nauwelijks over. Ook van zijwind heeft de auto geen last. De auto is met 1275 kilo en 103 pk 16v motor geen snelheidsduivel, maar eens heb ik 190 km/h op de teller gehad, wat mij enorm is meegevallen. Pas als de auto afgeladen vol is merk je dat hij wat pk\\\'s te kort komt. Het benzineverbruik viel mij in de stad een beetje tegen met een op tien. Tijdens de vakantieritten op de snelweg en in buitengebied is 1:14 mogelijk en dat geeft met de 65 liter tank toch een redelijk grote acieradius.
We hebben de auto verkocht omdat we eigenlijk een klasse hoger en luxere wagen zochten. Dat is een Volvo V40 geworden. Af en toe ben ik stiekum toch jaloers op die multipla rijders. Wat een enorm ruime auto is het toch... Ook mis ik het seinen naar iedere Mullie die je tegenkomt.
* De auto heeft al tie tijd slechts een half litertje olie nodig gehad, Super!
* De koffer is enorm breed en buggys kunnen eenvoudig overdwars vervoerd worden
* Met kleine kinderen zou ik de achterstoelen tijdens vakantieritten in de voorste stand zetten met gevolg een enorm ruime bagageruimte!
* Handig die extra 12V aansluitingen voorin en in de bagageruimte
* Lekker veel opbergruimte in allerlei dashboardvakjes en vakjes achter de zonnekleppen
Ten slotte: het is een enorm ondergewaarderde auto! De auto is goedkoop in de verzekering en in onderhoud. Echt een aanrader voor jonge gezinnen!!!
In de 2,5 jaar dat we de auto bezaten hebben we de draagarm rechtsvoor vervangen.
deur rechtsachter was de pin afgebroken (kinderen hangen graag aan deuren...
Verder geen problemen!