Fiat Lounge (2015)

| Bouwjaar | 2015 |
| Jaar van aanschaf | 2015 |
| KM-stand laatst | 20.000 km |
Fiat 500x
In november vorig jaar werd de fiat 500X gepresenteerd. Ik heb de normale 500 altijd al een leuke wagen gevonden maar die is te klein voor ons, achterin is daar bijna geen plek. De 500L was ook een optie geweest, die is erg ruim maar ik ben niet zo weg van het uiterlijk ervan.
In februari zijn we bij de dealer geweest voor een proefrit in de 500X, hij was toen nog niet officieel beschikbaar bij dealers, twee testauto's gingen elke dealer af zodat je via een speciale afspraak een proefrit kon maken. Mijn vrouw en ik hebben toen een proefrit gemaakt en we waren meteen verkocht. De 500X ziet er prima afgewerkt uit, daarnaast spreekt het design me erg aan. Qua ruimte hebben we hier ruim voldoende aan en daar kwam bij dat mijn toenmalige diesel auto vrij duur is voor de hoeveelheid kilometers die we rijden.
We hebben in februari dus de 500X besteld, qua opties was het even zoeken wat we precies wilden hebben. We wilden een auto waar we weer jaren mee vooruit kunnen en dus hebben we de Lounge versie besteld. Dat is de meest luxe versie, daarnaast hebben we nog extra zaken erbij besteld:
1) Safety pack (lane departure warning, brake assist en dode hoek detectie)
2) Compact reserve wiel (compressor met reparatie spul lijkt me niets)
We hebben de "standaard" kleur genomen, hij is dus mooi rood. Beter dan al die grijze, zwarte en witte auto's die je tegenwoordig veel ziet
En twee weken geleden was het zover, we konden onze nieuwe auto ophalen! Das natuurlijk altijd leuk als man zijnde ;-). De auto stond te glimmen in de showroom van de garage, na het nodige papierwerk konden we op pad!
Het rijden in de 500X is echt een feest, je zit lekker hoog (niet extreem hoog) op hele fijne stoelen met een stuur wat goed in de hand ligt. Een nieuwe auto is altijd even wennen, alles voelt net iets anders (koppeling, stuur, rem etc) maar ik voelde me al vrij snel thuis.
Inmiddels hebben we al best wat kilometers gemaakt, dat komt o.a. omdat we naar Pinkpop zijn gereden en dus hebben we alles goed kunnen testen. Zomaar even wat opmerkingen:
1) Hij is erg stil, je hoort de motor nauwelijks
2) Lane departure heb ik qua instellingen verandert. Hij stond erg strak afgesteld en dat geeft veel onrust bij het rijden (continue correcties). Dat is nu over, hij stuurt alleen bij wanneer het echt moet
3) Verbruik is redelijk. Ik rij meestal rustig, op korte afstand heeft het toch geen zin om hard te rijden. Met 100km/uur zit het verbruik rond de 6 liter per 100km.
4) De moter is lekker pittig, zeker in de sport stand gaat hij als een speer. Mag ook wel met 140pk
5) Ik heb er opties op zitten die ik niet had besteld ;-). Zo heeft mijn uitvoering een licht en regen sensor, een automatisch dimmende binnenspiegel en inklapbare buitenspiegels. Allemaal zaken waar ik volgens de optielijst niet voor heb betaald. Maar dat vindt ik niet erg ;-)
Wat nadelen:
1) Auto is redelijk aan de prijs. Maar de kwaliteit lijkt erg goed
2) Bagage ruimte is niet heel groot. Zeker als je er een reserve wiel bij besteld, die neemt redelijk veel ruimte in.
3) Je valt op als je erin rijd, je ziet ze nog niet veel Nederland
Update: slechte klantenservice
Update: inmiddels 20.000 km op de teller
Nu meer dan een jaar verder en dus een update en wat aanpassingen. Het rijden bevalt prima en is erg comfortabel. Er zijn ook wat nadelen
1) Parkeersensoren doen het vaak niet. De auto is inmiddels een keer of 5 teruggeweest zonder resultaat. Ik hoop dat dit nog gefixed gaat worden
2) Auto is volgens de folder voorzien van u-connect diensten, die werken echter nog steeds niet. Inmiddels contact gehad met Fiat, het blijkt dat in auto's gebouwed tot augustus 2015 bepaalde hardware niet is geinstalleerd omdat deze niet voorhandig was. Ik heb hiervoor een klacht ingediend bij Fiat, die werd ontzettend bot afgehandeld. "Meneer, u heeft nergens recht op en we gaan hier niets aan doen, fijne dag nog en tot ziens". Ik was/ben hier heel erg pissed over, klantenservice bij Fiat is slecht. Ben daarna 1 keer via email en 2 keer telefonisch benaderd voor een enquete hoe ik het contact vond. Kennelijk vindt men het proces bij Fiat belangrijker dan het oplossen van de klacht. Ik ben al jaren Fiat klant, ik denk dat na deze auto wel voorbij is
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Fiat 500X PopStar 1.4 Turbo MultiAir 140pk SCHUIF-DAK | 17''LM | COGNAC LEDER | PDC ACHTER | DAB | CRUISE.C
- 2017

Fiat 500X Cross 1.4 Turbo MultiAir CrossPlus / Nederlandse Auto / Lederen Bekleding / All Seasonbanden / Netjes Onderhouden / Stoel- en Stuurverwarming / Navigatie / Camera /
- 2017

Fiat 500X 1.0 GSE SPORT Navi | Keyless | Sportvelgen
- 2020

Dieselprijs aan de pomp meer dan 10 eurocent omhoog

De MG S9 PHEV is de goedkoopste zevenzits SUV van Nederland

Tweede auto kan honderden euro's korting op autoverzekering opleveren

Wel stijging in aantal verkochte Tesla's, maar minder dan verwacht