Fiat Idea 1.4 16v Emotion (2004)

autoreview

Fiat Idea
Fiat IdeaFiat IdeaFiat IdeaFiat IdeaFiat IdeaFiat IdeaFiat IdeaFiat Idea - interieurFiat Idea - interieur

Signalement

UitvoeringIdea 1.4 16v Emotion
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf48.500 km
KM-stand laatst78.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Prima auto

 • 78.000 km

Sedert zo'n 2 jaar rijden we nu in de Idea Emotion. Naeerder in wat grotere auto's gereden te hebben werd het tijd voor iets kleiners, maar wel met ruimte. De Fiat Idea voorzag in deze wens en zelfs nog meer.
De aflevering geschiedde helaas met horten en stoten. De Radio/CD speler werkte niet correct (sloeg spontaan aan als er geen CD in zat) Ruim 2 maand met groot gat in dashbord gereden omdat Ford Boerhof in Groningen blijkbaar pas in actie wenste te komen na herhaaldelijk klagen mijnerzijds en na e-mail aan directeur gebeurde er uiteindelijk wel iets wat op actie leek. Was tevens laatste keer dat we bij deze dealer met onze auto zijn geweest (blijkbaar alleen service als je een duurdere Ford aanschaft, zoals ik in mijn brief aan dhr. Boerhof ook meldde)
De Fiat Emotion is luxe. Zit uitstekend ook voor mijn echtgenote. We verschillen ruim 30 cm in lengte en vele auto's vallen af i.v.m. slecht instelbaar zijn stuur en stoel. Zo niet de Fiat Emotion !
Stereo valt tegen, maar inbouw nieuwe luidsprekers (met tweeters) hebben dit euvel compleet verholpen.
Verbruik valt wat tegen, heb de neiging om soms de gaspedaal eens flink in te trappen en dat merk je aan het verbruik. Als ik echter gewoon (lees: normaal) deelneem aan het verkeer en op de snelweg zo rond de 120 km. rijdt, dan is het allersinds acceptabel te noemen. 1:14
Met 4 man kun je er makkelijk in zitten, alleen is dan de bagage ruimte erg klein. Als we met z'n tweetjes weggaan, dan schuiven we de gehele achterbank 30 cm. naar voren en hebben we ineens ruim voldoende aan de achterbak.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens