Fiat Cinquecento S (1996) #2

Uitvoering | Cinquecento S |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Twee jaar geleden deze Fiat voor m’n moeder gekocht. Onze vorige auto een 13 jaar oude Seat Marbella met 110.000 km heeft ons 11 jaar lang nooit in de steek gelaten, maar werd bij de nieuwe apk toch net iets te duur (banden, remmen, nieuwe balk etc.) Mn moeders oog viel op de fiat bij een dealer in de buurt. Zag er leuk uit, met spoiler en sportuitlaat erop.
Een jaar lang ging het goed, tot vorig jaar mei!!!
De koppakking weer laten maken gaat ons iets te veel geld kosten. We rijden er nu maar mee door tot we half juli onze nieuwe auto krijgen (Toyota Aygo). De motor zit intussen vol prut (olie is verkleurd naar geel) en elke dag even de koelvloeistof bijvullen. Ook zie je vaak veel verbaasde gezichten, men denkt dat er zoveel rook uit de uitlaat komt, maar het is stoom van de koelvloeistof.
Voor de rest is het qua weglegging is het een lekker autotje. Ik met 1.90m kan er prima in zitten, ook achterin wanneer de stoelen redelijk naar voor zijn geschoven. Zomers is het alleen bloedheet en wanneer je de ventilatie aanzet, lijkt het alsof de lucht 10 graden is verwarmd, wanneer het al buiten 30 graden is. Wanneer de verwarming werkelijk wordt aangezet, komt er een hele muffe lucht uit, bij ventileren vreemd genoeg niet. Het verbruik is op lange afstanden 1 op 20, maar mn moeder gebruikt hem vooral voor de korte stukjes, dan komt je op gemiddeld verbruik van ongeveer 1 op 14.
Mei 2005: Koppakking lek, vernieuwd, koppen bijgeslepen etc.
September 2005: dynamo kapot, vervangen
Oktober 2005: accu kapot
November 2005: dynamo opnieuw kapot, onder garantie vervangen
April 2005: Koppakking na nog geen 10.000km verder weer lek!!!!
We rijden gewoon lekker door :), tot de nieuwe TOYOTA er is :)
De auto is juli 2007 omgeruild voor de aygo, (de myreview kon ik helaas niet eerder wijzigen). Wij dachten, die fiat gaat naar de schroot, maar hij rijdt nog gewoon rond, pas hebben we hem gesignaleerd bij de supermarkt.
Hij rijdt nog......
Enige tijd geleden kwam ik de Fiat weer tegen, hij rijdt namelijk bij mij in de buurt rond en op de snelweg kom ik hem regelmatig tegen, dan wordt ik door de auto met een gangetje van 140 ingehaald, dat is ook het maximum wat dat ding haalt. Toen ik hem pas op een parkeerplaats zag staan moest ik toch ff naar de kilometerstand kijken, die staat intussen op de 150.000....