Fiat Brava 1.4 S (1996)

autoreview

Fiat Brava 1.4 S (1996)

Signalement

UitvoeringBrava 1.4 S
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2007
KM-stand bij aanschaf220.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Voor mijn huidige Fiat Brava reed ik een Peugeot 205je. Geweldig autootje, echt een plezier om in te rijden. Was een sportuitvoering, maar met een 1.1 motortje. Die was echt gemaakt om lekker toeren mee te maken en wat heb ik daar toch leuke tijden mee beleefd. Maar helaas heb ik hem moeten verkopen vanwege mijn lengte. Ben namelijk een meter of 2, en moest mijn knieën echt om het stuur heen vouwen.

Dus ik op zoek gegaan naar een nieuwe, grotere auto en dan het liefst een diesel. Helaas is dit laatste niet gelukt, maar ik kwam een fiat Brava tegen. Precies genoeg ruimte, 5-deurs en een kleine motor, dus lekker zuinig. Dacht ik. De motor beschikt over een 1.4 motor, met een normale 80 pk (overigens lijkt het nu alsof hij nog niet eens de helft daarvan overheeft). En hij rijdt 1:11! Maar ja, toch lekker grote auto en dan neem je dat voor lief. Was nog goedkoop ook, koste maar 1350 euro en had daarvoor wel stuurbekrachtiging en electrische ramen.

Maar o,o,o wat heb ik een hekel aan m’n auto. Hij verbruikt tegenwoordig 1,5 liter per 1000 km olie, lekt wat koelvloeistof, het rechter electrische raam werkt alleen als die der zin in heeft en ze werken beide verschrikelijk langzaam. Als ik in een hoosbij terechtkom met m’n raam open, kan ik varen zegmaar... O ja, en de antenne is waardeloos.

En dan heeft die auto ook nog ’ns enorm snel last van onderstuur, wat echt onvoorspelbaar komt opzetten (gelukkig heb ik een ANWB anti-slipcursus gehad, anders zou ik waarschijlijk ergens daarboven hebben gezeten. Waarschijnlijk in een Corvette overigens.)

Tja, en dan die versnellingsbak... Deze is volgens mij ééntje van voor de oorlog. Niet gesynchroniseerd, en ook deze schakelt alleen als die der zin in heeft. In samenwerking met die toch al niet zo soepele motor, is dat een regelrechte ramp. Of eigenlijk een fiasco.

Oef, ik verlang naar een andere auto... Eigenlijk weer naar dat peugeotje...

PROBLEMEN

Olielekkage, olieverbruik, koelvloeistoflek, eigenlijk niet eens zo heel veel. Wat dat betreft een meevaller. Vooral regulier onderhoud.

2,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  1
 • Comfort
  1
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (9)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens