Daihatsu Feroza Resin-Top EL-II (1992)
Uitvoering | Feroza Resin-Top EL-II |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De Feroza die ik heb is de meest luxe versie, die destijds leverbaar was, de Resin-Top EL-II. Daarbij heeft de auto het chroompakket, bullbar en reservewielcover RVS wat de Feroza goed staat.
De auto heeft een 1.6i 16V motor, die er 95pk uit perst. De Feroza kan daarmee goed met het verkeer mee rijden, vooral de soepelheid laag in de toeren is lekker rijden. In de stad is hij niet zuining (1:8,5) maar bij combinatieritten valt het wel mee 1:10,5 à 1:11.
Offroad kan de Feroza veel, erg veel, ik heb zijn grenzen met redelijk normale banden nooit bereikt, met echte terreinbanden moet het helemaal lekker gaan.
Op de verharde weg merk je wel dat je niet in een gewone auto rijdt, de hogere zitpositie geeft je meer overzicht, maar daardoor helt de auto in bochten wel meer. Comfortabel zijn de sportstoelen, Minder comfortabel is het nemen van drempels. Door zijn korte wielbasis stuitert dat enorm. De electrisch verstelbare schokdempers helpen daartegen wel iets.
Zomers biedt de Feroza nog een extraatje: het afneembare targadakje en achterdak in combinatie met een softtop die ik erbij heb. Heerlijk open rijden en genieten van buiten (hoewel het wel wat meer tocht als een echte nieuwe cabrio!).
Al met al is de Feroza een leuke auto, die veel kan offroad en die bij mensen veel goede reacties oplevert doordat hij opvalt (felgroen, met zilver metallic).
De auto heeft door zijn leeftijd wel regelmatig onderhoud nodig, de onderdelen zijn niet goedkoop, maar wel betrouwbaar.
Vervangen zijn recentelijk de banden (de vanaf fabriekbanden hebben het 65.000 km en 12 jaar volgehouden). Daarnaast is de uitlaat vervangen. Verder was de accu naar 12 jaar op en moesten de remmen voor gereviseerd worden.
Al met al weinig om me zorgen over te maken. Toch kijk ik uit naar een andere auto, doordat ik toch meer kilometers begin te rijden en luxer wil gaan rijden/