Daihatsu Charade 1.3 RTi (1997)

Daihatsu Charade 1.3 RTi (1997)

UitvoeringCharade 1.3 RTi
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2016

Aanschaf Charade

Van de week trotse eigenaar van een daihatsu charade geworden. Het betreft de 2-tone sport versie met standaard lichtmetalen velgen en een spoilertje om het af te maken. Gekocht met een gloednieuwe apk, een deuk in het dak en met de nodige groene aanslag. Het beestje had al een tijdje stilgestaan naar mijn weten, en helaas is er ook (veel) in gerookt. Desalniettemin gekocht voor 650,-

Helaas zit de distributieriem er al 90.000 km om en moet deze dus vervangen worden. Gelijk een spanrol, multiriem en waterpomp meebesteld om een zondagmiddag aan de auto te kunnen klussen.

Qua rijden is het een topdingetje. Altijd starten, goeie versnellingsbak in hogere toeren ook best nog rap. Blijft ook mooi op temperatuur, iets waar charades nog wel eens last van kunnen krijgen. Helaas lijkt de auto me wel een beetje 'lui' door het stilstaan. Ook moeten waarschijnlijk de schakelstangen ook even ingevet worden, bij het schakelen piept er kraakt het nog wel eens. Hij komt goed in zijn versnelling, alleen moet je wat meer kracht zetten.

de charade komt uit 1997, met de nieuwe neus dus. Ik ging in eerste instantie meer voor een charade met de oudere neus, maar door de leuke velgjes en de toch wel aparte kleursamenstelling vind ik deze neus ook wel passend.

Ik zal de auto niet super intensief gaan gebruiken, het is meer een auto voor de leuk dan voor een praktisch doeleind. Ik hoop sowieso een jaar te kunnen rijden. Bij de volgende keuring zal er wel van alles mis mee zijn ben ik bang, maar dat zien we dan wel weer.

Deze week nog even eigen foto's plaatsen voor het totaalbeeld.

7,5