Citroën Xsara Picasso 1.8i 16V (2002)
| Uitvoering | Xsara Picasso 1.8i 16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een complete auto, met veel ruimte en op lange afstanden erg comfortabel.De auto laat zich prettig rijden en stelt je niet voor verrassingen. Ik koos destijds voor het actiemodel ’Plaisir’,vanwege de wat meer luxe uitvoering. Met de snel te verwijderen achterstoelen heb je de auto veranderd in een klein bestelwagentje.
De motor is redelijk stil en wil op de snelweg graag sneller dan toegestaan.Met de soepele motor en het verstand bij het schakelen en gasgeven, kom ik uit op 7,8/100km. De veelgelezen klacht over de piepende portieren, los ik eenvoudigweg op door de rubbers tweemaal per jaar met talkpoeder licht in te wrijven. Het euvel is dan echt verholpen. Tevredenheid over deze auto.
Van een achterportier de motor kapot en vervangen. (garantie) Vlak voor het aflopen van de garantie vreesde ik hetzelfde bij een ander portier. Hoewel nog in werking, begon het motortje bij het openen via de centrale vergrendeling wat vreemde geluiden te produceren. De garage verlengde de garantie ongevraagd met een half jaar voor dit onderdeel.
Positieve dealerervaring zal ik maar zeggen. Verder geen problemen gehad.