AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Citroën Xsara Coupé 1.6i Ligne Prestige (2000)

Citroen Xsara Coupé

UitvoeringXsara Coupé 1.6i Ligne Prestige
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2006

Sinds twee weken heb ik hem, een metallic groene Citroen Xsara Coupé 1,6i. Het is het eerste type en dus de 8 klepper.

Naar mijn mening heeeel veel auto voor een zeer net bedrag. Tweedehands interessant in aanschaf. Veel vrolijker/gedu;rfder dan een Golf. Neem bijvoorbeeld de uitrusting:
- ABS;
- Airbags voor (2x) en zij-airbags (2x);
- Airco;
- Mistlichten voor;
- CV met afstandsbediening;
- Velours bekleding;
- Electrische ramen;
- In hoogte verstelbare stoel, kantelbare hoofdsteunen.

Wil je deze opties in een vergelijkbare auto, dan wordt de prijs verdubbeld..

De rij-eigenschappen:
Zeer fijne en directe stuurbekrachtiging. Fractioneel meesturende achteras zorgt er voor dat je de Xsara perfect kunt insturen, zeer direct en nauwkeurig. (Rotondes!)Hij is op de grens onderstuurd, maar tot aan de grens valt er zeer goed mee te werken. De grens ligt altijd weer iets verder weg dan ik verwacht. Door de achteras is het ’rails’ effect zeker van toepassing, echter met gas-los is hij enigsinds ’onstabiel/nerveus’, volgens mij is dit mede te danken aan de vering. De vering is overigens subliem! Drempels, oneffenheden en spoorvorming heeft ’ie geen last van. Gaat dit niet ten koste van het rijgedrag? Nee opzich niet, alleen tijdens extreme lastwisselingen (chicane) merk je de ’softe’ vering.
Ik rijd op de originele Michelins Energie (185) die me zeer goed bevallen.

Voordelen:
- Motor.
- Weggedrag (vlot, agiel).
- Remmen.
- Airco.
- Verbruik (weet nog niet precies, ong. 1/15).
- Geluid (heel netjes stil, vanaf 3500 toeren supergeluid!).
- Stoelen.

Nadelen
- De eerste versnelling is naar mijn mening te kort.
- Onoverzichtelijk met achteruitrijden, door hoge kont.
- Raambediening, waar ik inmiddels aan gewend ben en juist eerder een pluspunt begin te vinden.
- Achterinstap lastig.

Kortom voorlopig zeer tevreden, maar aangezien ik heb pas heb valt er nog geen oordeel op te maken. Ik zal regelmatig updates toevoegen, foto’s komen er tevens aan!

Foto’s waren te groot, zal binnenkort eens nieuwe foto’s maken.

Niet werken van de interieurverlichting bij het openen van de bestuurdersportier.

Sub-reacties inklappen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.