Citroën Xsara 1.9 D Ligne Séduction (1998)

Citroen Xsara

UitvoeringXsara 1.9 D Ligne Séduction
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2003

De Citroën Xsara is naar de huidige maatstaven nog steeds een moderne auto. Zelfs het type I zoals ik nu reeds 3 maanden in bezit heb.
In vergelijking met mijn vorige auto (Citroën ZX) is het een enorme vooruitgang. Het comfort is beter, de afwerking zelfs niet te vergelijken.
Het geluidsniveau is bijzonder aangenaam. Natuurlijk is de dieselmoter rumoerig na een koude start. Eenmaal op temperatuur is het verschil tussen een benzine en diesel versie nauwelijks waar te nemen.
Probeer overigens wel een exemplaar te vinden met airco. Bij de exemplaren in de Xsara kun je de temperatuur instellen en de rest gaat automatisch.
Als men op zoek is naar een zuinige auto voor veel kilometers per jaar is het een goede auto. De auto is weegt 1066 kg. Dat is 185 euro aan wegenbelasting. Verbruik is 1/17. Als je dus voornamelijk zakelijke kilometers maakt die vergoed worden door de werkgever houd je zelfs geld over. Klinkt raar maar het is wel zo!!!

Problemen hebben zich tot op heden niet voorgedaan. Echter vind ik de stoelen niet echt prettig. Deze bieden naar mijn mening te smal. Echt gemaakt voor de wat kleinere franse mensen dus.