Citroën Xsara 1.6i Ligne Prestige (1998)
Uitvoering | Xsara 1.6i Ligne Prestige |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Hoewel al een ton op de teller maakt de auto een jonge indruk. Dashboard ziet er keurig uit, carrosserie is prima in orde. De blauwe metallickleur geeft een sportief karakter. Bij aflevering heeft de dealer remschijven, distributieriem, kabel handrem vervangen zonder extra kosten in rekening te brengen. Ook de grote beurt was bij de prijs inbegrepen. Daarnaast is ie grondig gewassen. Een pluim voor de garage! Het uiterlijk (zoals bij zoveel Citroëns) is persoonlijk te beoordelen. Ik vind het een prachtmodel.
De 1.6i motor is behoorlijk soepel en sportief. Doet geruisloos zijn werk onder de 4000 toeren. Daarboven lijkt ie wakker te worden en waan je jezelf even in een sportauto. Stuurbekrachtiging is een genot. Wel is het oppassen geblazen met plotselinge manoeuvres bij hoge snelheid, de achterkant kan dan een eigen wil hebben (bekend probleem vanwege de meesturende achteras). Vering is zoals het hoort bij een Citroën; goed.
Qua uitrustingsniveau mag ik niet klagen, alles is electrisch regelbaar. Het enige dat ik niet heb is Airco en ABS.
Tot nu toe een tevreden Xsararijder!
Heel duf, de achteruitkijkspiegel kwam los van de ruit, ff wrikken en hij zit weer helemaal erop.