Citroën Saxo 1.6i VTR (1997)

Citroen Saxo

UitvoeringSaxo 1.6i VTR
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2009

Ik denk laat ik eens wat over dit scheurmonster schrijven!

Nadat we de civic aerodeck gingen inruilen op een E36 touring, moest ik dus een ander autootje aanschaffen. Dit begon met een MX3, jawel een rode!

Maar met de kleine achterin toch wel lastig om haar in de kinderstoel te proppen, dus op zoek naar een ander compacte auto.

Toevallig, had het overbuurmeisje van mijn ouders een Saxo VTR te koop voor een schappelijke prijs. Uit eerdere ervaringen best een lastige beslissing, want ik heb er al eens gehad en die was uiteindelijk motorisch op...

Dus proefrit maken, helemaal top, lekker stug geveerd en lekker veel koppel! Schakellui te rijden maar even terug schakelen en weg is ie!
Ongeveer even snel als de MX3, alleen iets zuiniger en praktischer. Urban jungle kinderwagen past in het kofferbakje, wel met wieltjes eraf natuurlijk.

0 naar 100 moet lukken onder de 10 sec en top zal ik wel geloven want is met zo'n klein autootje niet interessant en ik wil nog wat langer met mijn roze pasje doen!

Kosten zitten er wel aan te komen zoals; handremkabel spontaan geknapt. kachelradiateur lekt iets (beslagen ruit rechts) en iets koelvloeistof bijvullen maar op zich niet ernstig, straks weer zomer dus kacheltje weer uit ;-) uitlaat lek, verbinding kat en voorpijp, voorpijp word ook slecht want ophanging (metaal) bijna gescheurd.
Zelf heb ik de inlaat pakkingen gerepareerd, trok valse lucht dus viel af en toe uit en toerental schommelde flink!

Verder iets olie verbruik +/- 1 liter olie op 2500 km.
En bij starten soms een blauw rookpluimje.

Kort samengevat een leuk sportief karretje, maar let op bij aanschaf op bovengenoemde punten. Uitlaat gaat je veel geld kosten...

Verbruik tussen de 1:13 en 1:14 (ik rij lekker door)

Wegenbelasting weinig

Verzekering voor mij nu weinig maar een beginnend bestuurder denk ik veel en veel meer!

Gr Chris

7,0