Citroën C5 Break 2.0 16V Exclusive (2002)
Uitvoering | C5 Break 2.0 16V Exclusive |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Positief is de vering/wegligging/ruimte en de uitgebreide uitrusting. Veel ruimte voor de prijs in vergelijking met de concurrentie.
Over de afgelopen 10 maanden dat ik deze wagen in mijn bezit heb, ben ik over het algemeen zeer tevreden.
Met name het comfort en de wegligging bevallen uitstekend.
Eerdere problemen met rammels in ramen en stuur zijn keurig door de dealer verholpen.
27 april 2003
Na bovenstaande beginproblemen zijn er geen nieuwe mankementen opgetreden. Na een rij-ervaring van een jaar en zo´n kleine 29.000 km afgelegd te hebben ben ik zeer tevreden over deze wagen. De garage heb ik dan ook in de afgelopen drie kwart jaar niet hoeven te bezoeken.
Problemen:
- Piepen tijdens het sturen (stuurschijf probleem)
- Rammelende ramen (probleem met raam rubbers)
- Deze twee items hebben een groot negatief effect op de wagen, welke hij volgens mij niet hoeft te hebben
- Oplossing van de service afdeling van de dealer verloopt tot nu toe niet al te vlot.
- Tijdens vakantie naar Spanje (16/08/2002-01/09/2002)gingen tussen Dijon en Lyon spontaan alle signaleringslampen op dashboard branden en gaf de climate control spontaan warme in plaats van koele lucht. Na auto op vluchtstrook uitgezet en opnieuw gestart te hebben functioneerde alles weer correct en waren de controle lampjes weer gedoofd.
- Bij 30.000 km onderhoudsbeurt geconstateerd dat het binnenwerk van de rechter komplamp doffe streepjes in de reflectie gaat vertonen. Inmiddels is onder garantie een nieuwe koplamp in bestelling gegeven. Binnenkort wordt er bericht gegeven voor een afspraak ter omwisseling.
- 25-06-2003 problemen met linkerrichtingaanwijzer.
Soort effect doet die het wel doet die het niet.
Langs garage gegaan waaruit blijkt dat er een nieuwe unit ingebouwd moet worden.Keurig netjes direct geholpen door de dealer.
-20-10-2003 Rijdt inmiddels vier maanden probleemloos.
-12-12-2003 Rijdt inmiddels een half jaar comfortabel en zonder problemen
-27-01-2004 Inmiddels ruim 7 maanden een comfortabele probleem loze wagen
-07-05-2004 Nog steeds tevreden en geen garage bezoeken.
-31-12-2005 In het algemeen nog tevreden over de wagen. Paar kleine rammels blijven. (Zullen maar zeggen Franse slag)
-07-03-2006 de C5 ingeruild voor een Opel Vectra 1.8 exclusive. Eindelijk een auto die geen rammels heeft.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee