Citroën C4 Picasso 1.6 HDiF 110 Ligne Business (2007)
Uitvoering | C4 Picasso 1.6 HDiF 110 Ligne Business |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Eerste indruk
3 weken geleden mijn "nieuwe" C4 picasso opgehaald.
Na 280.000 km. in de Xsara Picasso werd het tijd voor een andere auto. Omdat de Jongens groter zijn geworden is de C4 Picasso een goede optie. De 5 persoons uitvoering geeft de achterpasagiers nog meer ruimte dan de Grand Picasso. ["gemeten" door mijn zoon]
Het was een demonstratie auto in een zeer complete uitvoering en maar 27000 km. op de teller. Gewoon nog nieuw dus.
Ik heb bewust voor de handgeschakelde gekozen, na een paar proefritten in de semi-automaat en het lezen van reviews, leek mij die geen goede optie.
Na de eerste 2000 km. Ben ik zeer tevreden over de auto. Ik heb nog geen negatieve dingen kunnen ontdekken. Of het moet zijn dat de ruitenwissers in de auto stand soms een eigen leven lijken te hebben. De stoelen zitten goed en de airco is goed te regelen, ook achterin een aparte bediening.
Brandstof verbruik valt me niet tegen voor een auto van dit gewicht. Erg practisch zijn de parkeersensoren en het achterraam dat apart open gaat. Ik moet de auto altijd inparkeren in de straat en sta regelmatig zo krap dat de achterklep moeilijk open kan, even het raam open is dan erg handig.
Na even wennen vind ik de bedingsknoppen aan het [stilstaande] stuur erg handig, ook de bluethooth via de radio is erg handig.
Over de betrouwbaarheid kan ik nog niets zeggen, maar als dat in de buurt komt van de Xsara Picasso ben ik zeer tevreden.
In de handleding worden alles goed uitgelegd en wordt zelfs goed aangegeven hoe je een dimlicht moet vervangen, na even prutsen lukt dit ook nog. Een buurman die er bij kwam kijken was erg verbaasd dat dit bij de Picasso zelf kan, hij moet de hele koplanpunit "slopen" van zijn Kia.
Ik houd jullie op de hoogte van mijn verdere ervaringen.
ruim 10.000 km. verder........
De eerste 10.000 km. zitten er op.
Mijn mening over de auto is niet veranderd. Probleemloos ben ik deze periode doorgekomen. [had niet anders verwacht!]
Ik ben al helemaal gewend aan alle opties. Vooral het inparkeren met parkeersensoren en automatisch bijdraaiende buitenspiegels bevallen me goed.
Gemiddeld verbruik is 6,2 ltr. per 100 km. [1 op 16] Erg netjes vind ik.
Echt een auto voor de lange afstanden. Ik ben benieuwd hoe het straks gaat met de caravan erachter.
De jongens achterin waren erg tevreden mn. over de zonne gordijntjes en de eigen airo uitstroom in de deurstijlen