Chrysler PT Cruiser 2.0i Limited (2003)

Chrysler PT Cruiser
Chrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT Cruiser - interieurChrysler PT Cruiser - interieur

UitvoeringPT Cruiser 2.0i Limited
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006

Na het rijden in een Opel Corsa werd het wel tijd een echte bak uit te kiezen. Meer geleid door het oog dan het verstand heb ik gekozen voor een Peetee.

De eerste keer dat ik er in reed was ik over. Je glijdt er mee over de weg en bij het optrekken klinkt het gewoon geweldig. Een echte auto. Maar goed aan al dat leuke gebrom, hangt ook een enig prijskaartje. Met een volle tank (55 liter?) kan je nog geen 600 km rijden. Dus das best prijzig. Het verbruik ligt uiteraard nog hoger bij hoge snelheden, wat duidelijk te merken is. Bij 140 km/u ligt het toerental rond de 4500, vast heel normaal, maar het is ook goed te horen. Leuk voor even, maar op een lang stuk snelweg gaat het op een gegeven moment wat vervelen.

De ruimte in de auto is echter top. Met een partner van 2 meter en vrienden die ook niet de dunste/kortste zijn, zitten we meer dan riant met 5 personen in de auto. Vooral de hoogte van de auto is super. Ik dacht trouwens dat de hoogte de reden was voor het licht slippende geluid in de bocht, alleen geluid, want hij rijdt echt heel stabiel, maar dat schijnt te komen door de achteraandrijving die Amerikanen hebben. Prik me er niet op vast of dit waar is, want een man in een pak (lees verkoper) kan mij van alles op de mouw spelden.

Een ander nadeel aan de hoge achterkant is dat je slecht zicht hebt door je achterruit. Als een auto te dicht op je zit verdwijnt hij makkelijk uit het zicht en door de vreemde vorm van de achterkant is je zicht ook niet al te ruim.
Ook het zicht over de schouder is erg beperkt, door de brede zijkanten en bij mij is het nog lastiger door de verduisterde ramen achter in de auto. De spiegels, zijn echter goed genoeg om deze ’mankementen’ te compenseren, maar als je net zoals mij meer vertrouwt op direct zicht, is dit vrij irritant.

Het leukste aan de auto, is absoluut de uitstraling. Mensen vinden hem of heel erg lelijk of geweldig. Maar ze hebben er altijd iets over te zeggen. In het buitenland zwaaien, toeteren en seinen Peetee rijders zelfs naar elkaar. Altijd leuk om bij een club te horen...

Kortom, een leuke auto, van goede kwaliteit, echter niet zuinig of verantwoord, maar vooral heel erg leuk om te zien.

De auto heeft sinds een week ontzettend veel last van haperingen bij het optrekken in zijn 1, of bij iets te vroeg doorschakelen naar zijn 2 of 3. Het kan echter zijn dat dit vrij makkelijk oplosbaar is, maar dat moet nog blijken. Volgende week kan ik terecht bij de garage.

De antenne is erg lang en om een of andere reden zeer opvallend, hij is er bij mij dan ook al 2 keer afgetrokken.

7,5