Chrysler Neon 2.0i 16V SE (1996)

Chrysler Neon 2.0i 16V SE (1996)

UitvoeringNeon 2.0i 16V SE
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2006

tsja....

We hebben er allemaal wel eentje, een miskoop van de 1e orde.

Ik heb met deze auto niets dan pech gehad.

Allereerst de pluspunten om toch niet iedereen gelijk af te schrikken om eens een Neon te proberen:

- Sportief weggedrag, lijkt wel een kart bij bochten.
- Erg snel en loopt heel hard.
- Ziet er apart en ik vindt, ziet er goed uit mits de juiste velgen eronder zitten.
- Goede stoelen.

Dan de minpunten;

- Roest gevoelig bij felsranden onderaan deuren en motorkap en achterklep.
- Lawaaïg vanbinnen (de standaard uitlaat geeft een ietwat te sportief geluid en dat is bij langere ritten erg irritant)
- Tevens is het zo dat bij gasgeven het blok iets kantelt (wat normaal is) en het stuk felibele uitlaat wat vanaf het spruitstuk naar de uitlaat loopt dan iets lekt. Vervanging was mogelijk volgens de dealer, maar het zo onherroeplijk weer terug komen op korte termijn.
- Erg onderhoudsgevoelig, remmen bijvoorbeeld slijten erg snel bij normaal weggedrag.
- Stoelen hebben een ietwat korte zitting wat het voor mij niet aangenaam maakte lange ritten te doen met deze wagen.

Ik heb de auto net een jaartje gehad en erg veel onkosten gehad:

- Katalysator kapot
- Versnellingsbak gereviseerd
- Uitlaat
- Aircopomp
- Koppakking
- Veel kleine ,maar dure dingen.
- Schijfremmen voor

Koplampen gaven ook niet erg veel licht, maar dat is een kwaal bij veel Amerikanen. De reflectoren zijn dermate slecht ontworpen dat er veel strooilicht is en daardoor de weg voor je slecht verlicht word.

Ik kan hier heel kort over zijn, voor mij geen Chrysler meer. Ik heb af en toe getwijfeld om een 300M aan te schaffen, want het is een schitterende auto en lekker groot met zijn net 5 meter lengte, maar door de reviews die ik las met zaken als de automatenbak die iets te vaak faalt of andere kleine zaken, is het voor mij definitief, elk ander USA merk behalve deze.

Ik heb wel op diverse fora gelezen dat het tweede model Neon iets betrouwbaarder blijkt te zijn.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee