BMW X2 sDrive20i (2018) #2

Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2020

De eerste kilometers

Afgelopen zaterdag onze X2 opgehaald. Na 5 jaar met tevredenheid gereden te hebben in een Honda Accord Tourer (diesel met eindstand 294.000 KM) werd het tijd om op zoek te gaan naar een andere auto. Ik was heel graag bij Honda gebleven maar helaas konden ze me niet bieden wat ik wil hebben. Als gezinsauto moet er toch een dakkoffer en fietsendrager op kunnen en dat is helaas op de nieuwe Civic niet mogelijk (de 1.5 benzine in ieder geval). Daarna een hele poos gekeken naar de nieuwe Toyota Corolla Tourer maar daar liepen we eind vorig jaar tegen een verkoper bij de dealer die geen behoefte meer had om een nieuwe auto te verkopen. We werden al matig te woord gestaan en het bod op mijn Accord was echt dramatisch. Ze hoefden hem niet en lieten dat duidelijk merken. Daarna naar BMW dealer De Maassche in Echt gegaan om te kijken voor een 4 serie maar die gaf een heel opgesloten gevoel. Ernaast stond een X2 met een gelijk prijskaartje. Toch maar eens gekeken en deze auto was verdacht ruim. Door het leer en glazen panorama dak verdacht ruim. De ruimte in de passagierscabine is groter dan de Accord. De kofferbak is iets kleiner maar wel beter qua vorm. Tevens wel de mogelijkheid voor een dakkoffer en trekhaak. Na een overlegje thuis een afspraak gemaakt voor een proefrit en deze heeft ons over de streep getrokken. Ondanks dat het een "kleine" BMW is krijg je wel het premium gevoel. De (sport)stoelen zitten heerlijk en door de 20" velgen en M-sportpakket ziet de auto er ook goed uit voor een jong gezin. Ik had verwacht dat de auto stug zou zijn (ook basis van diverse reviews) maar dat viel 100% mee. Blijkbaar kunnen mijn vrouw en ik wel een stuggeveerde auto waarderen want allebei waren we blij met het prettige weggedrag. Je voelt wel met name de dwarsrichels in een weg, maar de rest van de oneffenheden worden goed opgevangen. Verder is de instelbaarheid super. Per sleutel kun je een hoop instellingen apart opslaan wat personaliseren toch fijn maakt. Ook de service van de dealer inclusief onderhandelingen waren zeer prettig. Je kreeg niet het gevoel dat jet perse in pak moest komen om je welkom te voelen. De komende tijd zal ik proberen om de paar maanden een review toe te voegen om jullie te informeren over onze ervaringen.

PRIVATE LEASE BMW X2